CDA Medemblik zet vraagtekens bij nieuwe glasbakken in woonwijken

MEDEMBLIK – In de gemeente Medemblik worden in de diverse woonwijken glasbakken geplaatst waar de inwoners het glaswerk in kunnen deponeren. Saskia Schouten van de CDA fractie in de gemeenteraad van Medemblik zegt hier vraagtekens bij omdat bij de supermarkten al glasbakken staan. Liever ziet zij dat deze glasbakken worden vervangen voor grotere glasbakken.
Zij heeft daarom ook het college vragen gesteld over de komst van (ondergrondse) glasbakken in de woonwijken zoals o.a. in Nibbixwoud. Schouten zegt hierover: ‘In Nibbixwoud aan de Rietgans wordt er gewerkt aan het plaatsen van glasbakken. Bewoners zijn zeer verbaasd dat er glasbakken worden geplaatst midden in de nieuwbouw.
Zo vraagt Schouten of het echt wel nodig is om extra glasbakken te plaatsen en op basis van wat voor informatie deze glasbakken worden geplaatst. Maar Saskia Schouten wil ook weten waarom de omwonenden van niets weten en waarom dit niet is gecommuniceerd met de omwonenden van de plaats waar nieuwe glasbakken zijn geplaatst.
Schouten had liever gezien dat eerst was overlegd met de omwonenden en/of de dorpsraden over de plaats van deze glasbakken. Voor de glasbakken in Nibbixwoud zou Schouten liever zien dat de gemeente Medemblik een andere plaats gaat zoeken dan de huidige plek.