CDA Medemblik roept op om Opperdoes leefbaar en vitaal te houden

OPPERDOES – De huidige supermarkt in Opperdoes sluit op 18 december om 16:00 uur de deuren. Daarom doet CDA Medemblik tijdens de raadsvergadering van 16 december a.s. een dringende oproep aan het college. Zet in op het behoud van deze essentiële basisvoorziening in het dorp. Ga uit van de kansen en mogelijkheden en zet de leefbaarheid van het dorp voorop wanneer initiatieven voor her- of doorstart worden ingediend.
Als gemeente kunnen we in dit geval een ding doen en dat is ondernemers de ruimte bieden om te ondernemen. Geen knellende regelgeving hanteren maar een coöperatieve houding tonen, ook bij plannen om te innoveren. De kans is namelijk groot dat voor het succesvol exploiteren van een supermarkt meer bedrijfs- en winkeloppervlak nodig is dan het aantal m2 van de huidige lokatie.
Claudia Selders-Kroezen: “Er zijn waarschijnlijk ondernemers die kansen zien. Zeker nu de retailbranche na het vertrek van supermarktketen DEEN een nieuwe balans moet vinden. Voor de leefbaarheid in Opperdoes is het belangrijk dat inwoners op loop- en fietsafstand hun dagelijkse boodschappen kunnen halen, geld kunnen pinnen en elkaar kunnen ontmoeten. Met een frisse blik op deze lokatie kun je aanvullende mogelijkheden zien. Zoals het bieden van een koffiecorner met snel internet en stagemogelijkheden voor leerlingen van SG De Dijk.”
Het CDA Medemblik dient een ‘motie vreemd aan de orde van de dag’ in, met als doel dat deze basisvoorziening voor Opperdoes behouden blijft en zelfs verbeterd kan worden.
Deze motie kunt u hieronder lezen, leest u via uw mobieltje, even uw telefoon kwartslag draaien.


Motie VAO CDA Houd Opperdoes leefbaar en vitaal