CDA Medemblik op bezoek in de natuurspeeltuin Hauwert

HAUWERT – Drie jaar nadat het CDA Medemblik de tekeningen van de ‘wens voor een natuurspeeltuin’ hebben gezien is het #groenste #schoolplein een feit. Hoog tijd voor een vervolgbezoek!
Dinsdag stonden Saskia en Claudia samen met schoolleider van OBS De Vijzel Karen Oosterling omringd door natuur op wat voorheen een kaal schoolplein was. Het heeft heel wat voeten in de aarde, ook letterlijk, gehad voordat dit gerealiseerd was. Hierin is veel tijd en energie van zowel leerkrachten en ouders als inwoners van Hauwert gestoken. Er zijn heel veel subsidieverstrekkers bij betrokken en de Dorpsraad Hauwert heeft dit project actief ondersteund.

Het was het absoluut waard!

‘Er staat geen kind meer stil in de pauze, er is minder onenigheid en meer aandacht voor gezond eten. Bovendien is het ‘plein’ ook na schooltijden toegankelijk voor kinderen uit de buurt. Dit is een prachtig voorbeeld van wat je met doorzettingsvermogen, creativiteit en #samenwerken kunt bereiken,’ aldus Claudia Selders-Kroezen
Wat het CDA Medemblik betreft wordt dit vervolgd.
Lijsttrekker voor het CDA Medemblik Saskia Schouten zegt in een reactie tegen RTV West-Friesland: ‘In de volgende raadsperiode willen we ‘de boer op’ met dit ‘schoolvoorbeeld’. Want zo’n geweldig stukje natuur op school zou meer regel dan uitzondering moeten zijn.