CDA Medemblik maakt zich ernstig zorgen over de Crisis Nood Opvang in Wervershoof

WERVERSHOOF – De CDA fractie maakt zich ernstig zorgen over de nabije toekomst van de huidige bewoners van de Crisis Nood Opvang in Wervershoof. Op 1 mei eindigt hier de Crisis Nood Opvang. Zij zijn al verhuisd van Heiloo naar Bergen naar Enkhuizen naar Avenhorn en nu dan in Wervershoof.

Lees ook: Crisisopvang Wervershoof splijt dorp in tweeën

Martijn Droog en Els van den Bosch-Swagerman van het CDA stellen daarom een aantal vragen over de CNO in Wervershoof.

Zo willen beide raadsleden weten wie per 1 mei verantwoordelijk voor de huisvesting van de bewoners van de Crisis Nood Opvang in Wervershoof maar ook willen beide raadsleden weten of het klopt dat de groep die nu in Wervershoof verblijft nagenoeg dezelfde groep is als die bij de start van de CNO in Wervershoof, er zouden maar 20 personen zijn uitgestroomd.

Perspectief

Droog en Van den Bosch maken zich ook zorgen over wat er na 1 mei met deze groep mensen gaat gebeuren en willen daarom van het college weten waar deze mensen na 1 mei heengaan en wat voor perspectief deze mensen wordt geboden en of er in West-Friesland bereidheid is getoond om deze op te vangen. Maar ook of het toch niet mogelijk is om de CNO na 1 mei te verlengen.

Woningbouw

De Tegel waar de CNO nu gevestigd is staat op de lijst voor toekomstige woningbouwplannen. Droog en Van den Bosch vragen het college wanneer zij verwachten dat er ook daadwerkelijk zal gaan worden begonnen met bouwen op De Tegel.