Bryan Broederz, ’the man of the match’ zijn doelpunt voor Strandvogels tegen KGB is een hele belangrijke

ONDERDIJK – Op het complex met waarschijnlijk de langste route tussen parkeerplaats en ingang van het complex heeft Strandvogels een uiterst belangrijke uitzege geboekt. De vier laagste geklasseerde ploegen van 3A troffen elkaar deze zondag en Strandvogels deed daarbij wat je in zo’n geval moet doen; drie punten pakken. Mooi voetbal verwacht je niet direct bij een staartduel en mooi was het dan ook niet in Bovenkarspel. Maar het belangrijkste is dat er punten worden gepakt en daarin slaagde Strandvogels uiteindelijk.

Tekst: v.v. Strandvogels

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kon in de 9e minuut genoteerd worden toen Tim Broersen de bal na een corner over kopte. Een paar minuten later was weer Tim Broersen dichter bij een goal na een uitstekende voorzet van Rowin de Wit. De keeper wist hierop redding te brengen maar de aanval van Strandvogels bleef in leven.

Na een kwartier kwam ook de thuisploeg voor het eerst goed voor het vijandelijke doel, maar een gevaarlijk uitziend schot kon nog net op tijd geblokt worden. Hierna gebeurde er een heel tijdje niets noemenswaardigs. Pas na een halfuur spelen was er weer wat opwinding toen de bal na een schot van Jordy Weel ruim voorlangs ging. Strandvogels was de iets betere ploeg en kreeg in de 32e minuut een vrije trap na een overtreding op Jordy Weel. Bryan Broedersz zette zichzelf achter de bal, schoot ook aardig in, maar de keeper kon de bal keren en gaf net geen rebound weg.

Hierna was het weer een keer de beurt aan KGB om gevaarlijk te worden, maar de bal ging na een prima schot ook hier voorlangs. Vlak voor rust probeerde Mitch Hofland het nog een keer met een schot van afstand. Een prima poging, maar de bal ging net naast.

Het spelniveau werd er in de tweede helft niet beter op. Beide ploegen leden veelvuldig balverlies en de bal was veel te vaak in de lucht. Daar moest KGB het wel van hebben, Strandvogels duidelijk niet. Pas na tien minuten was er weer eens iets te beleven voor het doel, dat van Strandvogels. Een speler van KGB schoot de bal richting korte hoek maar Edwin Hoogland kon redding brengen ten koste van een corner.

Tien minuten later had Strandvogels de score moeten openen. Maar eerst lukte het Tim Broersen niet de bal binnen te schieten en vervolgens schoot Merlijn Weel de bal te gehaast en wild voorlangs.

In de 69e minuut een slippertje van Tigo Harder die de bal te zacht terugspeelde. Edwin Hoogland kwam uit zijn doel en wist de speler van KGB zodanig van de wijs te brengen dat die naast schoot. Hier kwam Strandvogels echt heel goed weg. Dat was vijf minuten later weer het geval toen een KGB-er in zeer kansrijke positie de bal hoog over schoot. Naarmate de tijd verstreek, daalde het niveau, het spel werd rommeliger en rommeliger. Het leek er op dat de wedstrijd afstevende op een doelpuntloos gelijkspel of er moest nog een toevalstreffer vallen. En die viel, in de 84e minuut en Strandvogels was de gelukkige. Wat fortuinlijk kreeg Bryan Broedersz de bal in het vijf meter gebied voor zijn voeten en hij liet de keeper kansloos.

De grensrechter van KGB probeerde het feestje van Strandvogels nog te verzieken maar daar trapte de scheidsrechter gelukkig niet in. Vier minuten later leek Jordy Weel Strandvogels in veilige haven te schieten, maar zijn goal werd wel afgekeurd. De scheidsrechter vond dat Jordy in het man-tegen-man-duel met een speler van KGB een overtreding had gemaakt, wat mij betreft een zeer discutabele beslissing.

Dit was deel één van een zeer belangrijk tweeluik. Volgende week komt Geel Zwart ’30 naar Onderdijk. Ook zij wonnen hun staartduel deze zondag, met 2-3 van Hauwert ’65.