Brandbrief ondernemers Medemblik naar kabinet: ‘Het voelt goed om gezamenlijk een vuist te maken!’

MEDEMBLIK – Namens de ondernemers in de winkelgebieden Medemblik-centrum, Wervershoof, Andijk, Wognum/ Nibbixwoud, Zwaagdijk-Oost en Abbekerk doet Ondernemersvereniging in een brief een dringende oproep aan het kabinet om onze ondernemers toe te staan de deuren vanaf 15 januari 2022 weer te openen.
Vele winkeliers, horeca-ondernemers, kappers en andere ondernemers in Gemeente Medemblik zijn de wanhoop nabij. In de brief wordt het leed van vele ‘niet-essentiële’ bedrijven verwoordt en tevens een veilige, constructieve en werkbare oplossing beschreven om open te kunnen.
De oproep is duidelijk: open de deuren van de retail en horeca en ga terug naar de situatie van vóór de huidige lockdown waarbij alle winkels en restaurants open waren tot 17.00u. Voorzitter Johan Blokker: “Ook toen waren we in staat om met gezond verstand en goede maatregelen te zorgen voor gastvrije en veilige winkelgebieden. We zien dit als eerste stap naar een volgende fase met minder beperkingen. Corona gaat niet weg we moeten ermee leren omgaan.”
De brief wordt onderschreven door waarnemend burgemeester Harry Nederpelt. “Het gaat me aan het hart hoe kleine ondernemers als winkeliers, horecaondernemers en kappers te lijden hebben onder deze lockdown. Ik sta dan ook volledig achter de boodschap van onze ondernemers.”
“de fractie van MORGEN! ondersteunt deze brief van harte en roept het college van Ben W op om niet te handhaven als zaterdag de winkels toch open gaan tegen de dan geldende regels in!” laat fractievoorzitter Siem Zeilemaker weten aan de redactie