Boetje Oostwoud gaat natuurspeeltuin worden

OOSTWOUD – Er lijkt nu dan toch eindelijk een bestemming voor de HVC-gelden te zijn gevonden. HVC schonk de gemeente Medemblik 250.000 euro te gebruiken in Oostwoud als een soort van compensatie voor de zonneweide die achter het zwembad is gebouwd.

Van een deel van het geld is een fietspad aangelegd en het restant zou gaan worden gebruikt om het Boetje te restaureren. Maar daar liep het mank. De gemeente gaf de opdracht door aan de Dorpsraad om hier invulling aan te geven. Maar die kregen de plannen niet rond waarna er getouwtrek ontstond tussen het college aan de ene kant en Hart voor Medemblik aan de andere kant.

Lees ook: Niet Medemblik maar HVC betaald renovatiekosten ‘Varkensboetje’ Oostwoud

Diverse schriftelijke vragen werden er afgevuurd op het toenmalige college maar een aanvaardbaar antwoord werd volgens Hart voor Medemblik niet gegeven. De onvrede bij de partij liep zo hoog op dat er zelfs een motie van afkeur werd ingediend. Een motie die niet werd aangenomen door de gemeenteraad.

Lees ook: Terugkijken: Motie van afkeuring Hart voor Medemblik over ‘Boetje’ Oostwoud verworpen

Maar nu lijkt er toch nog een toekomst te zijn voor het Boetje in Oostwoud. het huidige college komt binnenkort met een voorstel richting de gemeenteraad om van het Boetje zelf en soort van ruïne te maken en het gebied erom heen als een natuurspeeltuin te gaan inrichten.

Lees ook: “Gooi het varkensboetje in Oostwoud plat en bouw er appartementen”, schrijft Remco de Jong via ingezonden brief

2 gedachten over “Boetje Oostwoud gaat natuurspeeltuin worden

  1. Het is toch veel beter om daar appartementen te laten bouwen..Geef dat geld aan bv het zwembad en aan de verenigingen in Oostwoud, huizen zijn veel belangrijker dan een stukje speeltuin met een ruïne

  2. Er zijn vijfmaal vragen gesteld, drie maal aan het vorige en ook tweemaal aan het huidige college.

Reacties zijn gesloten.