Ondanks dalende huizenprijzen gaat de woz-waarde met 17% omhoog in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Daarmee zit de gemeente Medemblik precies op het landelijk gemiddelde al zijn er in diverse gemeenten uitschieters naar soms wel 30%. De dalende prijzen van koopwoningen heeft nu geen invloed op de woz-waarde, dit komt omdat daarvoor naar het jaar daarvoor wordt gekeken. In 2024 zal de woz-waarde waarschijnlijk met enkele procenten gaan dalen.

Grootste oorzaak van de dalende huizenprijzen is de steeds hoger wordende hypotheekrente die naar verwachting dit jaar nog enkele procenten zal gaan stijgen.

In West-Friesland zijn enkel de inwoners van de gemeente Opmeer goedkoper uit met een stijging van 14% en de inwoners van de gemeente Hoorn met 16%. In Stede Broec moet de knip een stuk verder open, daar stijgt de woz-waarde ruim 22%, in Drechterland met ruim 20% en in Enkhuizen met bijna 20%.

De woz-waarde wordt vooral gebruikt voor het heffen van de ozb, die vaak niet mee stijgt met de woz-waarde van een woning. Dit komt omdat gemeenten de ozb zelf mogen vaststellen en is een percentage van de vastgestelde waarde van een woning.

Eén gedachte over “Ondanks dalende huizenprijzen gaat de woz-waarde met 17% omhoog in de gemeente Medemblik

  1. Schandalig, mijn huis is minder waard geworden en moet toch meer betalen. Maar wel miljoenen in het gemeentehuis pompen, ons geld. Stelletje oplichters daar in Wognum. Zijn nog erger dan die oplichters en bedriegers in Den Haag

Reacties zijn gesloten.