Share

Bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s omhoog vanaf 1 januari 2022

WEST-FRIESLAND – Gaat u in een elektrische auto van de zaak rijden? En het is een nieuwe auto? De bijtelling voor nieuwe elektrische auto’s gaat omhoog van 12% naar 16%. Het nieuwe percentage geldt voor auto’s zonder CO2-uitstoot met een datum van eerste toelating in 2022 tot en met 2024. Bijtelling is een percentage van de nieuwprijs van de auto waarover u inkomstenbelasting betaalt.
De maximale cataloguswaarde (nieuwprijs) waarover u korting op de bijtelling krijgt, wordt in 2 stappen verlaagd. In 2022 geldt de bijtelling voor elektrische auto’s voor het catalogusbedrag tot € 35.000,-. Vanaf 2023 wordt dat € 30.000,-. Voor het bedrag daarboven betaalt u de standaard bijtelling van 22%.

Auto’s op waterstof of zonne-energie

Schaft u in 2022 een nieuwe auto op waterstof of zonne-energie aan? dan geldt de 16% bijtelling voor de hele cataloguswaarde van de auto.

Totaal aantal keren gelezen: 37 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 1 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen