Big Bazar mogelijk gered van ondergang na 2 miljoen euro geldinjectie

WEST-FRIESLAND – De Big Bazar in Hoorn heeft de deuren alweer 2 weken geleden gesloten, die in Schagen is ontruimt en het zwaard van Damocles hangt nog steeds boven het winkelconcern. Maar nu het bedrijf een geldinjectie van 2 miljoen euro heeft gekregen hebben twee schuldeisers bij de rechtbank een herstructureringsverzoek ingediend.

Lees ook: Donkere wolken boven Big Bazar, tienduizenden euro’s huurachterstand en ontruiming 2 panden

Big Bazar voortbestaan hangt af van beslissing rechtbank

Met de injectie van 2 miljoen euro hoopt het winkelbedrijf tijd te hebben gevonden om het bedrijf te herstructureren al moet de rechtbank hier overgaan beslissen. Mocht de rechtbank hiermee akkoord gaan dan komt er een afkoelingsperiode waarin Big Bazar met haar schuldeisers kan onderhandelen over de schulden en hoe deze weg te werken.

Tekst loopt door onder de foto

Door het verzoek van de twee schuldeisers is de aanvraag van het faillissement van Big Bazar stil komen te liggen, al was het op het nippertje, vandaag zou de rechtbank het faillissementsverzoek gaan behandelen.

Mocht Big Bazar alsnog niet met de schuldeisers tot een overeenstemming komen dan is het sprookje van Big Bazar uit en zal het failliet gaan waardoor zeker 1300 werknemers hun baan zullen verliezen. De verhuurders van de winkelpanden waar Big Bazar nu in zit zullen weinig moeite hebben om nieuwe huurders te vinden, diverse groot winkelbedrijven hebben al interesse getoond.

Loading

Reageer op dit bericht