De Westfriese Uitdaging bestaat 10 jaar

WEST-FRIESLAND – In het voorjaar van 2014 ontstond een krachtig initiatief dat de Westfriese gemeenschap verbond: de Westfriese Uitdaging. Met als voornaamste doel het bevorderen van maatschappelijk betrokken ondernemerschap in onze regio, bracht deze stichting een scala aan bedrijven, organisaties en individuen samen in een collectieve inspanning voor het welzijn van onze gemeenschap.

Foto: Duco de Vries

Onder de bezielende leiding van manager Sandra Korse begon de Westfriese Uitdaging haar reis, gesteund door Vrijwilligerspunt, Intermaris, Univé Hollands Noorden, Rabobank en de zeven Westfriese gemeenten. Door de jaren heen hebben talloze ondernemers zich aangesloten bij het bestuur, de adviescommissie, de matchgroep en verschillende ondersteunende functies, waardoor de organisatie kon groeien.

Korte lijnen en versterkte banden

Het hoogtepunt van de afgelopen 10 jaar wordt niet alleen gekenmerkt door meer dan 1.900 succesvolle matches, groot en klein, verspreid over heel Westfriesland, maar vooral door de ongekende bereidheid van individuen en bedrijven om elkaar te ondersteunen. Deze gemeenschappelijke inzet heeft niet alleen geleid tot tastbare resultaten, maar heeft ook de onderlinge banden versterkt, waardoor de lijnen tussen mensen en organisaties steeds korter werden.

Jubileumborrel

Dit jaar viert de organisatie met trots het 10-jarig bestaan van de Westfriese Uitdaging. Op donderdag 16 mei verwelkomt de Westfriese Uitdaging alle betrokkenen, zowel huidige als voormalige deelnemers, op een jubileumborrel dat zal plaatsvinden ter ere van deze mijlpaal. Daarnaast is er de lancering van een speciaal jubileummagazine, dat een terugblik zal bieden op de reis en de vele successen die de Westfriese heeft behaald.

Namens het gehele team van de Westfriese Uitdaging wil het bestuur iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succesvolle traject tot nu toe. Samen is er een verschil gemaakt en laten zien wat er mogelijk is wanneer gemeenschappen verenigd zijn in een gezamenlijk streven naar positieve verandering.