Beweegroute Medemblik officieel geopend

MEDEMBLIK – Op donderdag 27 oktober opende wethouder Yannick Nijsingh een nieuwe beweegroute rondom basisschool de Meridiaan en de Jozefschool in Medemblik. De beweegroute is onderdeel van de gezonde ambities van JOGG Medemblik, beide scholen en haar leerlingen.

Gezonde ambities

Basisschool de Meridiaan en de Jozefschool hebben gezonde ambities; op het gebied van voeding, beweging en leefstijl. Naast het dagelijks drinken van water is er nu ook een beweegroute rondom de scholen gerealiseerd. Meester Bjorge van de Meridiaan is zich al langer bewust van het belang van bewegen voor zijn leerlingen. Hij rent dan ook dagelijks een rondje met de klas, een zogenoemde ‘Daily mile’. Mede vanuit dit initiatief is de beweegroute tot stand gekomen

Vloer is lava

De gemeente Medemblik heeft de route in samenwerking met JOGG Medemblik aangelegd. De route loopt om de jozefschool en de Meridiaan heen. Om de route te kunnen volgen zijn er pijlbordjes, stoeptegels en QR codes die naar leuke opdrachten leiden gebruikt. De opdrachten zijn bedacht door Team Sportservice en zijn per seizoen verschillend, variërend van ‘de vloer is lava’ tot ‘steen-papier-schaar tikkertje’. Daarnaast zijn de spellen gericht op 4 verschillende doelgroepen variërend in de leeftijd van 3 jaar tot 18+. De spellen voor de laatste doelgroep heeft Meriam Groot van Team Sportservice samen met de leerlingenraad van SG de Dijk bedacht.

Actieve opening

Tijdens de opening van de beweegroute liep wethouder Nijsingh actief mee met de leerlingen en ontkwam hij er niet aan om ook enkele opdrachten uit te voeren. Hij spreekt na zijn eerste rondje zijn enthousiasme uit; ‘We zijn als gemeente ontzettend blij met initiatieven als deze. Kinderen leren dat bewegen gezond en leuk is stimuleren wij maar al te graag. Dat basisschool de Meridiaan en de Jozefschool zich hier voor inzetten zijn wij als gemeente maar wat trots op.’

Bevorderen van gezonde leefstijl

JOGG Medemblik zet zich in voor ‘een gezonde jeugd, een gezonde toekomst’. Lisette Boon, JOGG regisseur Medemblik: “ We willen dat de jeugd van Medemblik kan opgroeien in een gezonde omgeving. Met het aanleggen van deze beweegroute kunnen scholen een steentje bijdragen aan het bevorderen van een gezonde leefstijl bij de jeugd. Het is geweldig dat de directies en de leerlingen van scholen zich hier op bredere schaal zo actief voor inzetten.”

Meer informatie: www.jogg-medemblik.nl.