Bestuur Dorpsraad Abbekerk overleeft motie van wantrouwen niet en stapt op

ABBEKERK – Tijdens de dorpsraadsvergadering van afgelopen 6 december 2023 werd er door een handvol inwoners van Abbekerk/Lambertschaag al geopperd om een motie van wantrouwen tegen het zittend bestuur te gaan indienen tijdens de jaarvergadering, het bestuur heeft dit niet afgewacht en is nu al afgetreden.

De motie zou gaan worden ingediend omdat de groep inwoners van Lambertschaag zich gepasseerd voelden over de plannen, volgens het bestuur een idee, om een ‘Knarrenhof’ te bouwen op een perceel van een inwoner van Lambertschaag. Er moest zelfs een WOO-verzoek aan te pas komen waarin alle documentatie tussen bestuur en gemeente Medemblik werd opgevraagd om meer duidelijkheid te krijgen over deze plannen. Dat blijkt uit documenten in bezit van deze website

Tijdens de vergadering van 6 december bleek al snel dat het wantrouwen richting het bestuur zo groot was dat de motie werd ingediend. Nu blijkt dat het voltallig bestuur van de dorpsraad is opgestapt, wel blijven ze aan tot de jaarvergadering. Het bestuur blijft erbij dat het geen plan was maar slechts een idee en voelt zich door de motie te beschadigd om nog langer te kunnen fungeren als bestuur.

Eén gedachte over “Bestuur Dorpsraad Abbekerk overleeft motie van wantrouwen niet en stapt op

  1. Duidelijkheid is dat er GEEN motie van wantrouwen was tegen het gehele bestuur maar mogelijk zou worden uitgesproken tijdens de jaarvergadering tegen één persoon binnen het bestuur. Motie van wantrouwen staat ook NERGENS in de tekst! Dit is geroepen door een bezoeker van de vergadering.
    Aangezien de dorpsraad met één mond praat heeft men dit voornemen al gezien als een motie tegen het gehele bestuur. Dit is dus de keuze (hoe lastig ook) van het bestuur om op deze manier te zien.
    Feit is dat er nog ruimte en tijd zat was om deze moeite NIET te laten uitspreken en men was al op de goede weg.

Reacties zijn gesloten.