Bente Kerkhoff wint Daikin Marathon Cup nr. 5.

OOSTWOUD – Door de absentie van Irene Schouten en Marijke Groenewoud zag de 21-jarige schaatsster uit Oostwoud haar kans schoon tijdens de 5e ronde van de Daikin Marathon Cup om vol voor de zege te gaan. En dat pakte prima uit voor Bente Kerkhoff.

De ploeg van coach Jillert Anema is zo ontzettend sterk dat de rest van het veld maar weinig in de melk te brokkelen heeft, iets dat zaterdagavond ook weer bleek. Dat ze de snelste sprintster is van het veld bij absentie van Schouten wist ze al, en dat ze ook volgende week zaterdagavond mag aantreden in Hoorn op de Westfries voor de zesde ronde van de Daikin Marathon Cup wist ze ook al. Schouten en Groenewoud zitten dan even heerlijk op Tenerife bij te komen van de wedstrijden in China en de heen en weer reis. Kerkhoff vertrekt naar Tenerife na afloop van de marathon in Hoorn.

De race in Den Haag liet zien hoe sterk Bente daadwerkelijk is, zo sterk dat de nr. 2. Iris van der Stelt en de nr. 3. Tessa Snoek totaal geen kans hadden om bij haar in het spoor te blijven.

Na afloop werd Bente door Schaatsen.nl geïnterviewd.