Bente Kerkhoff pakt haar 3e Nederlandse titel

OOSTWOUD – Of het aan het jaartje revalideren ligt zal altijd in het ongewisse blijven maar dat Bente Kerkhoff uit Oostwoud de te kloppen vrouw bij het Inline Skaten is mag wel duidelijk zijn. Afgelopen zaterdag pakte zij haar derde gouden medaille op de afval/puntenkoers tijdens het NK Inlineskaten.

Te sterk voor de rest van het veld legde zij haar wil op en ging er met de titel vandoor. Tegen schaatsen.nl zegt Bente: “Ik wilde deze heel graag winnen. De puntenkoers is eigenlijk de afstand die mij het beste ligt. Aangezien ik de 1000 meter en de afvalkoers al had gewonnen, wilde ik op mijn favoriete afstand ook heel graag de titel pakken. De laatste rondes dat ik solo naar de finish reed, voelde als een enorme opluchting. Het is gelukt en dat geeft veel voldoening. Drie Nederlandse titels moet ik nu laten bezinken. Het is zo mooi, de stappen die ik de afgelopen periode heb kunnen zetten.

De nr. 2 werd Lianne van Loon uit Gouda voor Fleur Veen uit Heerenveen. Janne Berkhout uit Hauwert werd zevende, Jet Fransen uit Andijk dertiende en Melissa Mooijman uit Wervershoof veertiende.