Kay Schipper, de koning van de sprint tijdens het NK Inlineskaten

MEDEMBLIK – De tweeling Kay en Rick Schipper uit Medemblik kiezen al jaren hun eigen weg als het gaat om trainen en wedstrijden rijden en met succes blijkt maar weer. Tijdens een tumulteus  verlopen 500 meter waarbij de jury lang moet beraden over de uitslag omdat Nijenhuis en Kwant elkaar dusdanig in de weg zaten dat zij buiten de wedstrijdbaan kwamen. Kwant dacht als eerste zijn skeelers over de finish te drukken voor Kay en Rick Schipper maar kreeg niet lang daarna de domper te verwerken dat hij gediskwalificeerd werd waardoor Kay Schipper zich nu Nederlands Kampioen Inlineskaten op de 500 meter mag noemen.

Over deze wedstrijd zal nog lange tijd worden nagepraat, de vader van Remon kwant ging verhaal halen bij de jury en liet duidelijk weten dat de regels niet worden nageleefd maar legde zich uiteindelijk wel neer bij het verlies van zijn zoon.

Met goud en zilver voor Kay en Rick Schipper puilt de prijzenkast van beiden inlineskaters weer wat meer uit. Menno van Eig uit Opperdoes werd 13e en Ivo de La Porte uit Oostwoud werd 25e.

Loading