Bente Kerkhoff Nederlands Kampioen op de 3000 meter bij de Neo-senioren

OOSTWOUD – Na haar derde plaats op de 1500 meter, afgelopen zaterdag, pakte de Oostwoudse op ijsbaan De Meent in Alkmaar gisteren haar mooiste prijs bij de Neo-senioren door de titel op de 3000 meter te pakken. In haar race tegen Tim Talsma was Kerkhoff ruim de sterkte en won in een tijd van 4:13.65, Talsma reed naar 4:18.33

Het werd nog spannend toen Robin Groot in haar race tegen Esmee Visser er dichtbij de tijd van Bente in de buurt kwam, maar zij kwam net tekort om haar van de eerste plaats te schaatsen. Groot eindigde in een tijd van 4:13.65, Merel Conijn pakte de laatste plak met een tijd van 4:17.66.

Het seizoen zit erop, voor Bente een seizoen waar ze tevreden naar kan terugkijken met o.a. de op de massastart toen zij op het ijs van Thialf o.a. haar teamgenoten Irene Schouten en Marijke Groenewoud versloeg tijdens het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers. Jammer genoeg voor Bente besloot bondscoach voor de zekerheid te kiezen en koos voor Irene Schouten en Marijke Groenewoud.

Na een zeer verdiende vakantie breekt straks voor Bente weer het inlineskating seizoen aan, en ook daar heeft Bente een naam hoog te houden. De 23-jarige Oostwoudse heeft menig medaille gewonnen tijdens WK’s/EK’s en NK’s.