‘Ben ik nog wel veilig hier’, ‘komen die aanslagen ook naar Medemblik?’

MEDEMBLIK – Ze voelen zich voor nu nog veilig in hun eigen huis, de omwonenden van statushouders uit Eritrea die naar Nederland zijn gevlucht uit angst voor de zeer wrede dictator die daar aan de macht is. Zeker na de poging om een 19-jarige Eritrese jongeman uit Medemblik dood te schieten en de daarop volgende aanslagen met vuurwerk in o.a. Purmerend. Ruzies tussen voor en tegenstanders van de dictator maar ook drugshandel liggen ten grondslag aan deze ruzies die met dodelijk afloop worden uitgevochten.

De gemeente Medemblik liet eerder al weten geen extra maatregelen te gaan nemen om gewelddadigheden tussen deze groeperingen tegen te gaan, vooral omdat het (nog) niet speelt in Medemblik. Maar zo denken omwonenden er niet over. Twee van deze omwonenden deden hun verhaal aan deze website maar wilden niet dat zij bij naam en toenaam werden genoemd.

“Ik leef nog niet in angst maar als ik zie hoe enorm gewelddadig deze groepen naar elkaar zijn vrees ik wel dat het ook naar Medemblik gaat komen en ik zit niet te wachten dat ook bij in de straat aanslagen met zwaar vuurwerk worden gepleegd,” aldus 1 van de omwonenden. “Het gezin dat hier in de straat woont heb je weinig last van, in het begin moesten ze worden geleerd dat het in Nederland niet normaal is dat jonge kinderen ’s avonds laat nog over straat lopen, maar ze hebben zich aangepast, spreken zelfs redelijk Nederlands,” gaat de omwonende verder.

Aardige en vriendelijke mensen

De andere omwonende zegt dat het duidelijk moet worden dat wat deze mensen hebben meegemaakt in Eritrea je niemand toewenst. ‘Maar er moet een veel betere begeleiding komen ook als die mensen eenmaal een vergunninghouder zijn en een woning hebben, en die begeleiding mag zeker wel enkele jaren duren,’ aldus de omwonende. ‘Ze moeten vooral geleerd worden wat onze normen en waarden zijn en hoe wij hier leven, maar verder mogen ze van mij blijven, het zijn hele aardige en vriendelijke mensen al zal er gerust genoeg zijn die de criminele wereld op zoeken om zo snel geld te krijgen,’

Volgens de gemeente Medemblik houden zij wel een vinger aan de pols en waar nodig is zullen handhavers worden ingeschakeld.

2 gedachten over “‘Ben ik nog wel veilig hier’, ‘komen die aanslagen ook naar Medemblik?’

  1. Waarom laat Nederland vluchtelingen toe die die dictator steunen?? Die moet je daar laten en niet hier binnenlaten.

  2. Die gozer die is neergeschoten handelde in drugs, geen medelijden mee.

Reacties zijn gesloten.