Share

Belastingdienst krijgt gegevens van verkopers op platformen

WEST-FRIESLAND – Verkoopt u goederen of diensten via een online verkoopplatform? Europese digitale platformen moeten informatie over verkopers die via hun platformen geld verdienen, doorgeven aan de belastingdienst. De nationale belastingdiensten zijn verplicht die informatie automatisch te delen met de andere landen van den EU. Hierdoor krijgt de Belastingdienst een beter beeld over inkomsten die ondernemers via online verkoopplatformen krijgen.
Bijvoorbeeld een taxichauffeur die via een platform wordt gekoppeld aan klanten die een taxirit afnemen, dan moet dit platform sommige informatie over de verkoper van deze activiteiten doorgeven aan de Belastingdienst. Denk hierbij aan informatie als:

  • de inkomsten die verkoper heeft gekregen
  • rekeningnummer, naam en adresgegevens verkoper

Deze nieuwe regels gelden voor ondernemers die goederen of diensten via een online verkoopplatform aanbieden en voor online verkoopplatformen.
De wijziging van de Wet op internationale bijstandsverlening gaat naar verwachting in op 1 januari 2023 na goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl