Beau en natuurijs, een prima combinatie. Na 60 km schaatsen wint Beau Wagemaker op de Weissensee

HOOGKARSPEL – Het was millimeter werk, het verschil tussen Beau Wagemaker en de nrs. 2 en 3, Elsemieke van Maaren en Merel Bosma. De start van de dames stond gepland om 10:30 uur maar door het zachte weer werd besloten om hier 08:00 uur van te maken. Vroeg aan de bak dus. De verwachte regenbui bleef gelukkig weg zodat de 60 kilometer onder prima omstandigheden werd verreden.

Tijdens de race waren er diverse ontsnappingen in één van deze ontsnappingen zaten o.a. Bente Kerkhoff uit Oostwoud en Sofia Schilder uit Hoogkarspel die samen met Ineke Deden probeerden weg te rijden uit het peloton. Maar zij werden al snel teruggepakt door het peloton.

Uiteindelijk werd het een massasprint die al vroeg werd aangegaan door team Renault Van Ramshorst. Beau zat met Eline en Loesanne achter haar aan eigenlijk net te ver van achteren, maar kon wel haar ruimte vinden naar voren. Het was wel erg zoeken gaf Beau aan. “Ik zag een aantal rijdsters voor me en kon er niet tussendoor, maar merkte wel dat ik meer snelheid had. Ik zag ruimte aan de rechterkant en ben daar heen gegaan en heb zo een weg kunnen vinden naar voren. “Met de scheuren is het ook altijd extra opletten, vooral in z’n sprint.

Het was erg close met de nummer 2, 3 en 4 en ik wist na de finish niet of ik hem had. Moest in spanning afwachten, maar even later kwam het verlossende woord en had ik gewoon gewonnen. Echt super vet en voelt nog steeds een beetje onwerkelijk. Ik heb al een aantal keer wel podium gereden op natuurijs, maar de winst is toch wat anders.  Dat het dan nu gelukt is gewoon supergaaf. Daarnaast had team PGM Bakker nog 2 Top-10 klasseringen met Eline als 5e en Loesanne als 8e.  Luna kwam helaas ten val en kon niet meer bij het peloton aansluiten.’ aldus een uitgelaten Beau Wagemaker.

U kunt Beau Wagemaker steunen op weg naar de top via https://yvgtf.nl/talentboek/help-beau-dichter-naar-de-top