Auteur Ted Polet signeert zijn nieuwe roman ‘Drie meter zand’ in Andijk

ANDIJK – Onlangs verscheen ‘Drie meter zand’, de nieuwste thriller van Ted Polet bij Uitgeverij Palmslag. Polet levert opnieuw een spannende roman af, waarbij hij dit keer op fascinerende wijze heden en verleden bijeen laat komen. ‘Drie meter zand’ is de derde roman van deze schrijver en net als zijn, enthousiast ontvangen, debuutroman ‘De Batavier’ en het daaropvolgende ‘Het Transport’ speelt ook dit boek zich deels af op het water.

Inmiddels, kort na de verschijning, kreeg ‘Drie meter zand’ al een fraaie recensie in de Vrij Nederland Detective- en Thrillergids. Het boek kreeg zelfs vier van de vijf sterren!

Het verhaal

In de nadagen van Napoleon wordt een klein Frans oorlogsschip in het zeegat van Ameland tot zinken gebracht door een Engels fregat. Het wrak, met haar kostbare lading, verdwijnt al snel spoorloos in de zeebodem, maar een Hollandse militair in Franse dienst overleeft het gevecht. Kapitein De Koning raakt tegen wil en dank verwikkeld in het verzet tegen Napoleon, de daarmee verweven smokkelarij, en uiteindelijk spionage voor de toekomstige koning Willem I. Tweehonderd jaar later vinden een zeiler en zijn vriendin op Ameland raadselachtige documenten in de nalatenschap van haar grootmoeder. Het persoonlijk logboek van kapitein De Koning geeft hun een onverwachte blik op het leven in 1811 en zet hen op het spoor van het wrak van de Arabelle. Ze zijn echter niet de enigen die geïnteresseerd zijn in wat er onder het zand verborgen ligt. Al snel reikt een spoor van geweld tot beide zijden van de Noordzee.

‘Drie meter zand’ herbergt spanning, misdaad, romantiek en Polet weet op meesterlijke wijze heden en verleden bijeen te brengen. De trailer van ‘Drie meter zand’, geeft overigens de sfeer uitstekend weer: zie video onderaan het bericht. Binnenkort verschijnt het boek overigens ook in het Engels, onder de titel ‘Two Fathoms Deep’. Deze Engelse vertaling is binnenkort verkrijgbaar via Amazon, waar de digitale versie overigens al langer verkrijgbaar is.

Lezingen en signeersessies

Op 25 juni a.s. zal Polet, tussen 14:00 en 15:30 uur zijn boek signeren op een –voor hem- heel bijzondere plaats, te weten de Jachthaven van Andijk, aan de Nieuwe Haven 1. Een passende plek ook gezien het feit dat de scheepvaart in alle boeken van de auteur een voorname rol inneemt, maar bovendien ligt de boot van Polet in deze jachthaven. 

Na de verschijning van zijn eerste boek gaf de auteur diverse, enthousiast bezochte lezingen waarbij hij de presentatie van zijn boek, op boeiende wijze wist te combineren met wetenswaardigheden over de scheepvaart. Bij de verschijning van ‘Het Transport’ waren daar nauwelijks mogelijkheden voor door de beperkende coronamaatregelen, maar met ‘Drie meter zand’ gaat Ted Polet beslist ook weer enkele lezingen geven. Wij houden u daar graag van op de hoogte.

Over de auteur

Ted Polet (1951) doorliep het gymnasium en ging in 1973 naar zee als stuurman. Later werkte hij als informaticus en kwaliteitsmanager, maar de zee liet hem nooit los. Hij is nog steeds actief als zeezeiler. Na zijn pensioen ging hij fictie schrijven, hetgeen in 2019 resulteerde in zijn debuutroman De Batavier en het daaropvolgende ‘Het Transport’. Hij is getrouwd en heeft drie zoons.