Column Peter Groen: ‘Gehandicapten zijn lastig’

Vandaag wil het eens niet over de gemeente Medemblik met u hebben maar over de gemeente Hoorn. Het college daar heeft besloten dat mensen met een beperking en in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart maar lastige mensen zijn en eigenlijk uit het centrum moeten worden verbannen. In al hun alwetendheid heeft het college een nieuw parkeerbeleid voor deze groep mensen ingesteld in het centrum van Hoorn.

Voorheen mochten deze mensen overal parkeren zolang ze maar in het bezit zijn van een een gehandicaptenparkeerkaart, iets dat je niet bij een pakje boter krijgt maar waar een gedegen onderzoek door o.a. een arts aan vooraf gaat. Vanaf afgelopen 1 juni mogen mensen met zo’n kaart enkel nog op de hand vol aangewezen parkeerplaatsen parkeren. Zetten ze hun auto toch op een andere parkeerplaats neer dan mogen ze de volle pond betalen aan parkeergelden terwijl juist landelijk het beleid is dat mensen met een gehandicaptenparkeerkaart juist gratis mogen parkeren.

Nu is het college van Hoorn al vele jaren zeer tegen de komst van bezoekers naar de binnenstad van Hoorn, parkeren wordt steeds moeilijker of je moet hem ergens buiten Hoorn zetten en dan maar zien hoe je in het centrum komt.  Met deze stap discrimineert de gemeente Hoorn een hele grote groep mensen met een beperking.

Hoorn wees wijs en draai het besluit vandaag nog terug.

Loading