Appartementen op plek Hotel West waaronder 2 startersappartementen.

MEDEMBLIK – Er zullen niet veel inwoners van Medemblik zijn die geen weet hebben van ‘Hotel West’ met haar bijbehorende zalen waar menig feest is gegeven. Het complex is enkele jaren geleden verkocht om plaats te maken voor een appartementencomplex met 2 startersappartementen. Nu is het dan zover dat de sloop en bouw bijna gaat beginnen.

Appartementen

Het betreft hier de bouw van 9 appartementen. Hieronder bevinden zich 2 starters appartementen van onder de 2 ton, 3 appartementen van onder de 3 ton en 4 appartementen van rond de 4 ton. De appartementen variëren van 40 m2 tot en met 107m2. De appartementen aan het water op de begane grond hebben de mogelijkheid om een bootje aan te leggen. De appartementen op de eerste en tweede etage hebben een eigen parkeerplaats. Start bouw is gepland voor het eerste kwartaal van 2024 en een jaar later zal het dan worden opgeleverd.

Lees ook: Vergunning verleend voor bouw 9 appartementen op plek voormalig Hotel West Medemblik

Goed voor het milieu, en goed voor een lagere energierekening.

De appartementen worden zonder gasaansluiting gerealiseerd, waardoor u bijdraagt aan een vermindering van het verbruik van fossiele brandstoffen. Vincent Vermeulen van Van het Riet Makelaars, vertelt tegen deze website over het doel om de energiekosten van de appartementen zo laag mogelijk te houden door o.a. geen gasaansluiting en elektrisch koken en het gebruik van warmtepompen met een warmte terugwin ventilatiesysteem.

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Starters appartementen

Vermeulen gaat verder met het beschrijven van de appartementen waaronder de 2 starters appartementen, of studio’s zoals Vermeulen ze noemt, deze bestaan uit een badkamer met toilet, wastafel en douche. En dankzij de grote ramen met bovenlichten aan de voorzijde zal de woonkamer/slaapkamer, een aparte slaapkamer is simpel te realiseren, veel daglicht krijgen. Beide appartementen hebben een eigen berging voor opslag en het stallen van fietsen

De 3 appartementen op de begane grond aan de kant van het water hebben volgens Vincent Vermeulen een prachtig uitzicht over water en een groenstrook en heeft het terras voldoende ruimte om lekker van de zon te genieten en een bootje aan te meren. Vermeulen: “Het zijn heerlijk lichte appartementen met de mogelijkheid voor een ruime keuken met kookeiland. De badkamer is bereikbaar via de slaapkamer en beschikt over een douche en wastafel en het toilet is separaat. Voor opslag en fietsen beschikt dit appartement over een eigen separate berging

Appartementen 5 en 6, twee luxe appartementen

Op de eerste verdieping bevinden zich twee luxe appartementen. “Op de eerste etage zijn 2 luxe appartementen ontwikkeld met ruime woonkamers, een grote buitenruimte op het zuiden en 2 slaapkamers. In de grote woonkamer is volop ruimte voor de keuken aanwezig en schijnt het licht door de grote raampartijen heerlijk naar binnen. Door de ramen kijkt u fraai uit over het water en de groenstrook. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats voor het gebouw. Voor opslag en fietsen beschikt dit appartement over een eigen berging. De eerste etage is bereikbaar via een korte trap omdat het slechts een halve verdiepingshoogte is,” gaat Vermeulen verder

Tekst gaat verder onder de afbeelding van appartement 6

Penthouse appartementen

Voor de twee laatste appartementen neemt Vermeulen zelfs het woordje ‘penthouse’ in de mond. “De appartementen op de tweede etage geven een echt penthouse gevoel. De deels aanwezige schuine kap geeft gezelligheid en een royale woonkamer van 56m2 onderstreept dit penthouse gevoel. Er is voldoende ruimte voor een luxe keukenopstelling. De grote pui op het zuiden zorgt voor veel daglicht en zorgt ervoor dat het balkon en de woonkamer samen één geheel zijn. Twee slaapkamers, een badkamer met douche en wastafel en een separaat toilet maken deze appartementen compleet. Het appartement heeft een eigen parkeerplaats voor het gebouw. Voor opslag en fietsen beschikt dit appartement over een eigen berging.” besluit Vincent Vermeulen.

Op 7 oktober tussen 10 uur en 12 uur zal er in Hotel West een informatieochtend worden gehouden over het ‘Hotel West’ complex.. Voor Vermeulen is het belangrijk dat de appartementen een zo breed mogelijk publiek aanspreken, zo zullen de twee studio’s voor onder de 200.000 euro worden aangeboden, vijf appartementen zullen 300.000 euro gaan kosten en vier appartementen rond de 400.000 euro . De bouw zal begin 2024 beginnen en een jaar later worden opgeleverd.


2 gedachten over “Appartementen op plek Hotel West waaronder 2 startersappartementen.

  1. Mooi deze ontwikkeling, liep al enkele jaren en destijds onder vorige college nog gestart. Zo lang kunnen procedures duren… Maar eindelijk is het zo ver. Wel een kenmerkende plek met herinneringen van velen.

Reacties zijn gesloten.