Alkmaar en Schagen geen, Hoorn en Enkhuizen één, maar Medemblik heeft 2 Kidsproof musea!

MEDEMBLIK – Vandaag werd door de Nederlandse museumvereniging de nieuwe lijst met Kidsproof musea bekend gemaakt en Medemblik mag trots op haar musea zijn want zowel het Oorlogsmuseum als het Bakkerijmuseum zijn door honderden Museumkids beoordeeld en (zeer) goed beoordeeld.

Bij de museumkids mogen kinderen die een museumkaart hebben en dus regelmatig een museum bezoeken hun oordeel geven over de kindgerichtheid van de musea. En in Medemblik wisten we het natuurlijk allang maar we hebben bijzonder goed gewaardeerde musea! In totaal zijn er slechts 77 musea van de 500 musea (die zijn aangesloten bij de museumvereniging) in heel Nederland die een dergelijke goede beoordeling krijgen bleek vandaag bij de bekendmaking door de voorzitter van de Museumvereniging Vera Carasso. Zij mailde bijvoorbeeld het Bakkerijmuseum persoonlijk om ze op de hoogte te stellen:

Met groot genoegen willen wij u feliciteren met de benoeming tot Kidsproof museum 2024. Jullie mogen dit keurmerk een jaar lang voeren. Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum een hoge waardering geven en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. Bakkerijmuseum de Oude Bakkerij voldoet aan deze criteria en één van de kinderen geeft als beoordeling: “Je mag koekjes versieren en je mag met de bakker meekijken en helpen en dat was heel erg leuk!!”.