Agrarische sector samen met de LTO West-Friesland introduceert een kerstbox met Westfriese producten

WEST-FRIESLAND – De agrarische sector samen met de LTO West-Friesland introduceert een kerstbox waar in Westfriese ingrediënten met recepten voor uw kerstmaaltijd in zit  De actie is in kader van boeren en tuinders pakken uit.
Misschien zitten we allemaal weer thuis. Toch willen we lekker eten maar niet de gehele dag in de keuken staan. Maar wat is leuker om te koken met producten die rondom je huis wordt geteeld of geproduceerd. In West-Friesland hebben we heel veel mooie producten van de beste kwaliteit. Wat is er leuker om te kunnen vertellen waar het voedsel vandaan komt.
De producten zijn vers en daardoor zijn ze langer houdbaar en niet te vergeten door de versheid zit aan de producten meer smaak. In het kader van Boeren en tuinders pakken uit is er in West-Friesland de Kerstbox ontwikkeld om u te helpen  een heerlijke 4 gangen diner te bereiden. U kook 90% van de gerechten de dag voor de kerst zodat u op de eerste kerstdag alleen nog de finish touche hoeft te doen.
Er is een keuze van varkensvlees of vegetarisch. De bestellingen gaan per 2 of 4 personen. De ophaal datum is 23 de gehele dag of 24 december tot 12 uur. Bij het Proevkantoor Lutjebroek en Vriend in Benningbroek. Vanaf 2 december kunt u een box reserveren. Wij zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen. Wilt u helpen, neem dan contact op met Trude Buysman trudebuysman@gmail.com.
In de box van 2 personen zitten houdbare producten die voldoende zijn voor 4 personen, deze producten zijn niet deelbaar. Daarom is de 2 personen box ook duurder. We willen u echter helpen om niets weg te gooien en in de week voor kerst krijgt u een email met tips waar u verschillende producten nog meer voor zou kunnen gebruiken. Veel producten spreken voor zichzelf maar we willen niet meehelpen aan de voedsel verspilling. Kijk voor meer info op www.boerenentuinderspakkenuit.nl