Advocaat wil dat Abbekerker vrijkomt

ABBEKERK – Advocaat Nienke Hoogervorst vindt dat justitie te weinig bewijs in handen heeft tegen de 29-jarige R.K. uit Hoorn. Volgens het openbaar ministerie is K. verantwoordelijk voor het doodsteken van de 37-jarige Marvin in Hoorn.

De inwoner van Hoorn werd op maandag 2 januari in zijn achtertuin gevonden aan de Boedijnhof. Hij had een mes in zijn schouder.De zaak kwam maandag aan de orde in een pro forma zitting bij de rechtbank in Alkmaar. Na de vondst van het slachtoffer volgde er een grootscheeps onderzoek door de recherche.

Buurtgenoten van de omgekomen Marvin reageerden geschokt.Advocaat Hoogervorst vindt dat helemaal niet vaststaat dat K. de dodelijke steekwonden heeft toegebracht.

Uit onderzoek van de recherche en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek dat erfelijk materiaal van K. op de trui en onder de nagels zat van het slachtoffer zat. Ook bleek dat er een vechtpartij was geweest tussen drie mannen en de inwoner van Hoorn in diens woning in de oudejaarsnacht. ,,Dat er dna van mijn cliënt is aangetroffen bij het slachtoffer kan worden verklaard uit die vechtpartij’‘, aldus de raadsvrouw. Wat er daarna is gebeurd, is volgens haar helemaal niet duidelijk geworden uit het onderzoek.

De officier van justitie vindt dat er genoeg reden is om K. in de cel te houden. Voor haar staat wel vast dat de Abbekerker verantwoordelijk is voor de dood van Marvin. ,,Een ander scenario is er niet’‘, liet ze weten. Ze wees op het erfelijk materiaal van de verdachte rond de steekwond van het slachtoffer.

De verdachte heeft tot nu toe gezwegen op vragen van de politie. Hij zal dat blijven doen, kondigde zijn advocaat aan. De verdachte wil volgens zijn raadsvrouw ook niet meewerken aan een onderzoek bij het Pieter Baan Centrum. ,,Dus het heeft weinig zin om hem daar naartoe te sturen”, vond ze. Het OM wil dat wel, omdat K. weigerde zich te laten onderzoeken door een psycholoog.

De kans is groot dat het nog een tijd gaat duren voordat de zaak inhoudelijk kan worden behandeld, omdat het onderzoek nog gaande is.

De rechtbank maakt dinsdag bekend of K. moet blijven vastzitten.