Screenshot 20230605 075546 Vivaldi Browser

ALC Legends – Lucky Ajax

ABBEKERK – 5 augustus 2022 bestond ALC 75 jaar. Ter gelegenheid daarvan is een aantal festiviteiten door het seizoen heen georganiseerd voor jong en oud die stuk voor stuk een succes waren.

Afsluiter en uitsmijter van de festiviteiten staat gepland voor zaterdag 17 junials om 18:00 uur een team van ALC Legends de strijd aan gaat binden tegen Lucky Ajax. Deze wedstrijd wordt voorafgegaan door een echte voorwedstrijd om 15:30 uur en niet zomaar een want op het menu staat de derby ALC 1 – DWB 1.

Lucky Ajax (olv Sjaak Swart) bestaat uit oud-Ajax spelers die op uitnodiging komen voetballen. Wie er de 17e in Abbekerk van de partij zijn is op dit moment nog niet bekend, net zo min of het verzoek voor Frank en Ronald de Boer gehonoreerd wordt maar o.a. Aaron Winter, Derek Boerrigter, Simon Tahamata en Peter van Vossen zijn vaak (niet altijd) van de partij.

De ALC Legends bestaat uit spelers die ooit voor ALC uitkwamen en die daarnaast veel hebben betekend voor de jarige dorpsclub.Zoals bv Klaas Renooy, al meer dan 30 jaar onbezoldigd trainer bij ALC (eerst bij de jeugd en momenteel bij de selectie) maar ook good old Wil Hartog, de man die 25 juni 1977 Abbekerk op de wereldkaart zette door de TT van Assen te winnen. Hij was samen met broer Piet (ook een Legend) jarenlang een geweldige hoofdsponsor van ALC. Wat slechts weinigen weten is echter dat de Witte Reus vroeger ook een zeer verdienstelijk keeper was

Na afloop van de jubileumwedstrijd (olv van Dick Jol overigens) zal Mokumse Danny de stemming proberen zo mogelijk nog beter te maken waarna local hero DJ Kappen en Draaien een uitroepteken achter het feest zal gaan plaatsen.Voor de jeugd is er een springkussen, voor de inwendige mens een snackwagen en er wordt geen entree geheven.

Kortom, alleen maar goede redenen om as/volgende week zaterdag even naar Abbekerk te komen.

Loading