Share

Aantal parkeerplaatsen met laadpalen neemt snel toe in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik ziet het aantal aanvragen voor laadpalen bij een parkeerplaats snel toenemen, dit komt vooral omdat meer en meer inwoners van de gemeente Medemblik overstappen op volledig elektrisch rijden.

Dit blijkt uit antwoorden op vragen van Hart voor Medemblik die van het college wilde weten hoeveel parkeerplaatsen in de gemeente Medemblik al voorzien zijn van een laadpaal. De gemeente Medemblik laat weten dat er reeds 83 parkeerplaatsen zijn waar 43 laadpalen zijn geplaatst. Volgens de gemeente Medemblik worden laadpalen geplaatst op aanvraag en enkel wanneer er nog geen laadpaal in de omgeving van 300 meter ten opzichte van het adres van de aanvrager beschikbaar is of wanneer het verbruik in kwh van een bestaande laadpaal binnen 300 meter ten opzichte van het adres van de aanvrager hoger ligt dan 800 kwh.

Alle laadpalen worden actief gebruikt zegt de gemeente Medemblik, alleen de 1 wel meer dan de andere, maar dit zal in de nabije toekomst enkel meer worden omdat auto’s rijdend op benzine/diesel of LPG in de toekomst verboden gaan worden.

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen Heb jij een tip voor de redactie? Mail ons op redactie@medemblikpraat.nl