6 of 13 mei Turkse avond, opbrengst gaat naar de slachtoffers van de aardbevingsramp in Turkije

MEDEMBLIK – In de geboortestad van de Medemblikse familie Gozukara, Gaziantep, zijn de afgelopen week duizenden doden en gewonden gevallen door hevige aardbevingen. De ravage is enorm. Volgens de WHO zijn er in totaal 23 miljoen mensen in Syrië en Turkije getroffen door de aardbevingen en naschokken. Om geld in te zamelen voor al deze slachtoffers organiseert de familie Gozukara een Turkse Avond vol Turkse gerechten en lekkernijen. Voor een individuele bijdrage van 55,50 euro kan iedereen een plek reserveren op 6 of 13 mei.

Vol ongeloof en verdriet keken we naar alle verschrikkelijke beelden die op TV voorbij kwamen”, zegt Mehmet Gozukara. “Wij wilden iets doen voor al die slachtoffers. Zelf hebben we ook veel familie, kennissen en vrienden in het getroffen gebied. Toen de landelijke Giro555 inzamelingsactie werd aangekondigd, kwam het idee op om zoveel mogelijk geld in te zamelen door mensen uit de omgeving te mobiliseren voor onze Turkse avond. Wij hebben met zo’n avond in de afgelopen jaren al vaker succesvol bijgedragen aan benefietveilingen van bijvoorbeeld de Medemblikse Harddraverijvereniging Prins Hendrik en FC Medemblik. Dit leverde de verenigingen meer dan 10.000 euro op. De Turkse avond is voor ons een bekende manier om de Medemblikker en anderen uit de omgeving te verbinden met de landelijke Giro555 actie. Dit is de wijze waarop wij denken het meeste impact te maken en alle meelevenden het best te betrekken.”

Geld inzameling

Mehmet vervolgt: “Het is tekort dag om aankomend weekend de avonden te organiseren, daarom plannen we voorlopig twee avonden in op 6 en 13 mei. De inzamelingsactie startte op 10 februari en we willen zoveel mogelijk mensen bereiken tot en met de actiedag van Giro555, woensdag 15 februari. FC Medemblik stelt de kantine belangeloos beschikbaar voor deze avonden. De individuele bijdrage die wij vragen voor de avond is het symbolische bedrag van 55,50 euro, refererend aan Giro 555, waar alle donaties naartoe gaan. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om met losse giften te helpen, hiervoor maakten wij een webpagina aan via Giro555. We proberen beide acties via diverse mediakanalen onder de aandacht te brengen. Voor de Turkse avond verzorgt onze familie voor het uitgebreide eten, maar alle drankjes komen voor eigen rekening van de gasten. We zijn enorm blij dat twee lokale ondernemers onze actie steunen door gezamenlijk de biervaten voor de avonden te sponsoren, zodat we nog meer ophalen voor de slachtoffers in het rampgebied.

Turkse avond

Hoe ziet de Turkse avond er dan uit? “Gezien de omstandigheden vullen wij de avond natuurlijk op een gepaste wijze in. Maar zoals men gewend is, wordt het in elk geval een avond vol met Turkse hapjes en lekkernijen. Gaziantep wordt gezien als de culinaire hoofdstad van Turkije. Zo staat de plaats bekend om haar vleescultuur met allerlei soorten kebab en komt de bekende zoetigheid baklava hier vandaan. Onze familie had langer dan 25 jaar een Turks restaurant in Beverwijk. Wij halen onze horeca-ervaring graag weer een keer van stal om zo bij te dragen aan de wederopbouw van de regio.

Hulp

Voor de familie Gozukara gaat het erom dat er zoveel mogelijk geld opgehaald wordt voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. “Dit doen we in eerste instantie door zoveel mogelijk gasten/donateurs te verwelkomen op de Turkse avond. Daarnaast kan men doneren aan Giro555. Met beide gaat het enorm hard en zitten we al boven de 10.000 euro. Verder proberen wij sponsors te vinden die een extra bijdrage willen leveren om nog meer geld op te halen voor de slachtoffers. Dit kan door losse bedragen te doneren, maar we zoeken ook nog samenwerkingen om de avond verdere invulling te geven. Dus als er mensen zijn met ideeën om het een nog groter succes te maken, zijn wij te bereiken via Instagram: @turkse_avond of bel of app 06-40967212.

Voor de Turkse Avond zijn er nog plekken vrij, aanmelden kan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/turkseavond

Steunen met losse donaties kan ook, ga naar https://aardbeving.inactievoorgiro555.nl/teams/famillie-gozukara

Een impressie van een Turkse avond die vorige keer is gehouden

Loading