Tientallen Medemblikker figureren in drama serie van de NPO

MEDEMBLIK – De dramaserie NOOD gaat over vier centralisten van een alarmcentrale. Zij krijgen dagelijks te maken met telefoongesprekken die verre van alledaags zijn. Gesprekken die je nooit in je leven hoopt te hoeven voeren, maar voor hen aan de orde van de dag zijn. Altijd beginnend met dezelfde vraag: Wat is de plaats van het noodgeval?

De serie is bezig met het tweede seizoen. De volgende aflevering is te zien op NPO3 op dinsdag 21 februari om 22.17 uur.  Deze aflevering heet Mammoet en is opgenomen voor het oude gemeentehuis in Medemblik. Uiteraard deden tientallen Medemblikker figuranten mee. Onder meer Marietje en Bert de Jong. “De opnamen vonden plaats op 14 en 15 juni. Het was best heftig allemaal. Niet alleen omdat je weet dat het een reconstructie is van een echte melding, maar omdat er zoveel bij komt kijken. Er was een markt opgebouwd en wij waren dan het winkelend publiek. En jongeren speelden de vloggers die achter de hoofdrolspeler aangingen. Een man van Syrische afkomst die zich verdacht gedroeg. De schreeuw van die man zit nog tussen mijn oren”, vertelt Bert.

Het verhaal

Wanneer Pien haar boodschappen doet op het marktplein, ziet zij een man die zich in haar ogen verdacht gedraagt. Ze belt 112 en krijgt centralist Boudewijn aan de lijn, die haar geruststelt. 

Als later blijkt dat Piens onderbuikgevoelens toch kloppen en de man heftige plannen heeft, kan Pien niets anders doen dan het heft in eigen handen nemen. Met Boudewijn aan de lijn, probeert zij de man te weerhouden van zijn daad door met hem in gesprek te gaan. In een race tegen de klok, met verschillen die overeenkomsten blijken te zijn, Babylonische spraakverwarring en een tikkeltje humor, is het aan Pien en Boudewijn om de man te stoppen.

In beeld

De kijker ziet dus een schakeling van beelden tussen Pien, die op de markt is, in overleg met Boudewijn in de meldkamer van 112. Een echte melding die nagespeeld wordt. Hierna komen er nog vier afleveringen, elke dinsdag één, maar elke keer met een andere melding. En uiteraard opgenomen in een andere stad of dorp in Nederland. We hebben in elk geval twee geweldige dagen gehad afgelopen zomer. Ik ben zelf ook wel benieuwd, wat van onze figuratie zichtbaar is overgebleven en of Marietje en ik sowieso op het beeldscherm verschijnen”, lacht Bert.

Loading