39-jarige inwoner Wognum krijgt taakstraf en verplichte ambulante behandeling voor hennepteelt en diefstal

WOGNUM – De 38-jarige Y. S. uit Wognum moest voor 2 feiten voorkomen. Zo zou hij samen met anderen een hennepplantage hebben gehad waar 450 hennepplanten stonden en waar ook sprake was van diefstal van elektriciteit. De politie viel op 12 april 2023 het pand waar de hennepplantage stond binnen.

Daarnaast moest S. ook voorkomen voor een tweede feit, diefstal van een DJ-controller uit een elektronicazaak. Voor de diefstal van de controller werd S uit Wognum vrijgesproken. Maar voor de hennepteelt en het stelen van elektriciteit werd S. wel veroordeeld.

Zo krijgt hij een taakstraf van 150 uur en mocht hij die niet voldoen dan volgt er een celstraf van 75 dagen met een proeftijd van 2 jaar. Ook moet S. zich melden bij de reclassering, moet hij een ambulante behandeling gaan volgen waarbij de mogelijkheid tot een kortdurende klinische opname niet is uitgesloten, moet er worden gezocht naar begeleid wonen of maatschappelijk opvang mocht dit nodig zijn. En moet S. op zoek gaan naar een dagbesteding en meewerken aan middelencontrole.

S. zijn raadsman, mr. Terlingen liet na de zitting weten dat S. zich berust in de straf en niet in hoger beroep zal gaan.