3000 euro voor Dorcas, LOGO 2022 groot succes

WERVERSHOOF – Lionsclub Opmeer-Medemblik organiseerde in september weer het Lions Opmeer-Medemblik Golf Open (LOGO 2022). Voor de 21e keer vond dit plaats op golfbaan De Vlietlanden in Wervershoof, die ook dit jaar weer belangeloos beschikbaar werd gesteld door Rob van Vliet.

Na lunch werd, onder zomerse omstandigheden om 13.00 uur door de golfers gestart met de wedstrijd over 18 holes. De niet-golfers en beginners starten met de clinic. Zij leerden afslaan, chippen en putten en gingen ook nog onder begeleiding de baan in om het geleerde in de praktijk te brengen.

Rond 17.30 uur waren alle deelnemers weer terug in het clubgebouw en kon de balans worden opgemaakt. Ondertussen werd begonnen met de verkoop van loten voor de loterij, waarvoor door de diverse sponsors een aantal mooie prijzen beschikbaar waren gesteld. Na de verloting werd overgegaan tot de prijsuitreiking aan de golfers en clinickers.

Bij de heren werd de 1e prijs in ontvangst genomen door Servais Jansen. Jacques Dekker en Theo Leek werden respectievelijk 2e en 3e. Bij de dames waren dit jaar slechts vier deelneemsters. Daar won Joyce Bakker de 1e prijs. De grote wisselbeker voor de overall winnaar werd door Servais Jansen gewonnen.

Bij de twee clinickers kwamen Robbert Jan van Rooyen en Ronald van Dijken als besten van hun groep naar voren. Zij kregen een luxe cadeaubox met ballen voorzien van het Lions-Logo en een pitchfork. Na nog een veiling van drie kavels werd nog volop genoten van een lekkere barbecue. Bij de afsluiting van deze geslaagde dag werd een cheque van € 3.000,00 aan het gekozen goede doel, Dorcas uitgereikt.