22 miljoen euro voor doortrekken parallelweg, doorsteek naar de Wieringermeer en aanpassen Agriport

MEDEMBLIK – De kogel is door de kerk, de provincie Noord-Holland, de gemeente Medemblik en de gemeente Hollands Kroon trekken gezamenlijk 22 miljoen euro uit om de N239 en de parallelweg langs de N240 aan te pakken om zo de verkeersveiligheid te verhogen. Helaas voor de voetgangers en fietsers komt er geen fietstunnel onder de N240 tussen Medemblik en Opperdoes.

De werkzaamheden gaan in 2027 beginnen en omvat o.a. een ovatonde op de N239 met de N240 (Markerwaardweg), de doorsteek naar de Wieringermeer en aansluiting op de Koggenrandweg en het aanpakken van het kruispunt N239 met Agriport.

Lees ook: Medemblik stelt ruim 500.000 euro beschikbaar voor doortrekken N240 – N239

Agrarisch verkeer gaat dan niet langer meer door Opperdoes en Medemblik maar kan dan via de verlengde parallelweg de doorsteek maken naar de Wieringermeer. Halverwege de N240 ter hoogte van het Opperdoezerpad komt een wegverbreding met in het midden een middeneiland waar fietsers en voetgangers kunnen wachten om verder de weg over te steken.

Lees ook: Fietstunnel tussen Opperdoes en Medemblik onder de Markerwaardweg gaat hem niet worden, te kostbaar.

Het kruispunt N239 / Agriport gaat ook helemaal op de schop. Daar gaat de afslag Medemblik/Agriport op de A7 worden verdubbeld naar 2 rijbanen voor links en rechts afslaand verkeer. Tevens worden er verkeerslichten geplaatst die samenwerken met de verkeerslichten op het kruispunt Agriport.

De werkzaamheden zullen medio 2027 gaan starten.