Fietstunnel tussen Opperdoes en Medemblik onder de Markerwaardweg gaat hem niet worden, te kostbaar.

MEDEMBLIK – Dat blijkt uit antwoorden van de gemeente Medemblik op vragen van het CDA over het doortrekken van de parallelweg langs de Markerwaardweg om zo het zware werkverkeer uit Opperdoes te weren.

De provincie heeft volgens de gemeente Medemblik onderzoek gedaan naar het realiseren van een fiets/wandeltunnel onder de de Markerwaardweg en toekomstige parallelweg en daar kwam uit naar voren dat dit erg kostbaar is, zeker gezien het aantal fietsers/wandelaars die gebruik zouden gaan maken van de tunnel.

Daarnaast zou de tunnel een onveilig gevoel bij de gebruikers gaan geven omdat deze in een bocht zou komen te liggen waardoor iemand die de tunnel ingaat het einde van de tunnel niet kan zien.

De Dorpsraden van Opperdoes én Twisk gaven tijdens overleg op afgelopen 1 februari aan at een tunnel geen goede optie zou zijn. Een mogelijk alternatief zou een oversteek in twee delen zijn, waarbij er een middengeleider in de weg zou worden gemaakt waardoor de gebruikers in twee etappes moeten oversteken. De oversteek wordt ook hoger aangelegd zodat er vanuit beide richtingen op de Markerwaardweg goed zicht is op de oversteekplaats.

Het fiets/wandelpad en de nieuwe parallelweg tussen Opperdoes en Medemblik is een verantwoordelijkheid van de gemeente Medemblik