Zwemmarathon Stavoren – Medemblik werd Medemblik – Medemblik, wind gooide roet in het eten

cynthia

MEDEMBLIK – De organisatie van de Zwemmarathon Stavoren – Medemblik nam afgelopen weekend een zware beslissing veroorzaakt door de weersomstandigheden. Er was voor afgelopen zondag een straffe wind, 5 tot 6Bft, verwacht waardoor de organisatie genoodzaakt werd de race om te gooien en te starten in Medemblik, 11 km het IJsselmeer op te zwemmen, daar een keerpunt maken en weer terug naar de haven in Medemblik te zwemmen.

De zwemmers zwommen deze keer langs de kust richting de Oude Zeug, waar het keerpunt lag. De afstand voor de zwemmers bleef gelijk.

Winnaar van deze alternatieve zwemmarathon werd Madisyn Armstrong voor Tenzin Tieman die daardoor de nieuwe Nederlands Kampioen is bij de heren, Cynthia Koolman pakte de derde plaats en is de nieuwe Nederlands kampioen bij de dames.

Meer deelnemers

Joost Kuijlaars uit Breda, voormalig IJsselmeerzwemmer en recordhouder met twintig oversteken. Informeel voorzitter van de organisatie en houdt vooral contact met externe partijen (KNZB, internationale zwemfederatie) en zwemmers. Dit jaar waren er maar vijf zwemmers, in de hoogtijdagen van de zwemmarathon schreven zich tussen de 10 en 20 deelnemers in “Mede door de internationale kalender valt het niet mee, maar als je dit alleen vanuit je eigen organisatie bekijkt, dan is het vooral budget voor prijzengeld. We willen graag aanhaken op het internationale ultra marathoncircuit, echter liggen daar de prijzengelden een stuk hoger dan we op dit moment kunnen bieden”, laat Joost Kuijlaars weten.

Loading