Zondag 24 september a.s. Molenpop

WERVERSHOOF – Het is een mooie traditie geworden om het Molenseizoen af te sluiten met een muzikale middag. De optredende bands zijn voorgesteld in samenwerking met  SMEW. Hieronder meer info over de bands en de tijden van hun optreden.

14.30 uur Shambles is een rock/pop coverband uit West Friesland.

Ton is de drummer en doet ook zang en backing vocals. Hij heeft gespeeld in Trio Quasimodo, On Tour en The Drivers, en in een gospel- en soulband. Hij heeft jaren in de muziekindustrie gewerkt (Stage Accompany) en verzorgt ook bij Shambles de techniek. Stan is de bassist. Hij heeft in New Generation on Stage en The Stamps gespeeld. De man met de onnavolgbare lange vingers die vliegensvlug over z’n bashals gaan. Ritmisch is Stan de rots in de branding van de band.

Diana is de zangeres. Daarnaast verzorgt zij de accenten en effecten op haar keyboard. Ze is afkomstig uit Rotterdam maar inmiddels helemaal ingeburgerd als Midwoudse Westfriezin. Karel is de rythme/leadgitarist van de band. Ook neemt hij de nodige zangpartijen voor zijn rekening. Hij heeft gespeeld in meerdere bands, waaronder Chase en Stix & Stones.

Tijdens Molenpop zal de band het nieuwste bandlid introduceren. Dat is rythme gitarist Myrdin, die bij Shambles bandervaring op komt doen. Hij is meer dan welkom.

15.45 uur B!TCHES! In deze all-female rockband uit West-Friesland spelen 6 muzikale meiden: Suus is de leadzangers, Sam is de bassist en tweede stem, Aimee en Bente op gitaar, Froukje op keys en Celina op drums. De muziek van Muse, Måneskin en Arctic Monkeys is wat B!TCHES energie geeft. Ze spelen covers van deze bands en ook zijn ze bezig met het schrijven van eigen muziek. Intussen is er podiumervaring opgedaan bij Brakeboer in Medemblik, Sarto in Andijk, Winterstoppop in ’t Fortuin en op de Avond van Andijk. In de zomer van 2022 is deze meidenband ontstaan.

17.00 uur Zach Steiner is een Amerikaanse singer-songwriter. Zijn liedjes zijn scherpe en levendige interpretaties van zijn emoties en ervaringen. Soms wreed en furieus, soms pijnlijk eerlijk en kwetsbaar, is zijn muziek in de kern Roots Americana. Hij wordt ondersteund door een opmerkelijk getalenteerde groep muzikanten die zichzelf The Cynical Bastards noemen en ze komen samen om een zeer unieke sound te creëren. Zach noemt deze sound Gutterfolk, een mix van Country, Folk, Blues en Bluegrass met een vleugje Gypsy Swing.

Verder staat er voor de jeugd buiten het springkussen klaar en kunnen ze creatief bezig zijn in de knutselhoek in de molen. Voor de lekkere trek zijn er hamburgers beschikbaar en uiteraard een heerlijk tapbiertje en fris. Tot ziens komende zondag bij onze molen.