Share

Ze kan het nog!! Irene Schouten schaatst weer magistrale 5km, en vandaag mag ze invallen op de 1500 meter in de B-groep

HOOGKARSPEL – Na de totaal mislukte 3000 meter van vorig weekend had Irene deze keer wat recht te zetten voor zichzelf, ‘of het nog wel kon, heel hard schaatsen’. En vrijdagavond herstelde de Olympisch kampioene op haar eigenwijze de orde weer op de lange afstand. Met bijna 5 seconden verschil op de nr. 2, de Noorse Ragne Wiklund en ruim 6 seconden op de Canadese Blondin reed ze naaar een tijd van 6.48,06, de vijfde tijd ooit verreden op het ijs van Calgary

Waarom ze vorige week zo’n beroerde 3000 meter reed weet ze nog steeds niet, zeker omdat de trainingsrondjes prima gingen, maar mogelijk was toch de korte tijd op hoogte dat het hem deed.

In ieder geval was daar vrijdagavond niets van te merken, ze reed haar eigen race tegen de Nederlandse Joy Beune die als een raket van start ging. Maar Irene liet zich de kop niet gek maken en bleef haar rondjes in de 32 seconden houden om de laatste 3 ronden nog te versnellen naar de lage 32tigers .

Maar vreemd genoeg was haar 6.48,06 niet de snelste tijd van de dag, die eer was weggelegd voor de Nederlandse Sanne in ’t Hof die in 6.47,28 over de finish kwam eerder op de dag maar hiervoor niet werd beloond met een medaille.

1500 meter

Door de afzegging van 1 van de Nederlandse schaatssters staat Irene vandaag aan de start van de 1500 meter. ‘Ik kreeg dit gelukkig op tijd te horen zodat ik mij kan voorbereiden,’ aldus Irene Schouten. Zondag wacht nog de massa start.

Totaal aantal keren gelezen: 118 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De sport redactie van Medemblik Praat wordt gedaan door een fanatieke maar soms ook luie sportredacteur. Met veel energie probeert zij zoveel mogelijk het sportnieuws up to date te houden