Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt, vanmiddag meer ruimte voor de zon

MEDEMBLIK – Vanochtend is het op veel plaatsen grijs en vooral in het westen ook mistig. Plaatselijk kan het nog verraderlijk glad zijn. In het noordwestelijk kustgebied kan ook een enkele bui vallen met kans op ijzel, waardoor het eveneens verraderlijk glad kan worden. Elders blijft het droog. De zuidenwind is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig.

Vanmiddag is er een afwisseling van wolken en zon. De temperatuur heeft een maximum rond +1°C. Het kan nog plaatselijk glad zijn door bevriezing van natte weggedeelten. De wind waait uit het zuiden en is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust waait het (vrij) krachtig, windkracht 5 tot 6.
Vanavond blijft het droog. De zuidenwind is boven land zwak tot matig, aan de noordwestkust (vrij) krachtig.

Komende nacht is het droog en is vooral op bruggen of viaducten plaatselijk gladheid mogelijk. Met een minimumtemperatuur rond -7°C vriest het vrijwel overal matig. De wind is zwak tot matig uit zuidoost tot zuid.

Morgenochtend is het zonnig en droog. De wind is overwegend matig uit zuidoost. Morgenmiddag schijnt eerst de zon. Van het westen neemt de bewolking toe maar het blijft droog. De middagtemperatuur wordt ca. 2°C. De wind is zuidoostelijk en boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer neemt de wind toe naar vrij krachtig.

{Morgenavond gaat het van het zuidwesten uit regenen, mogelijk valt de eerste neerslag op een nog bevroren oppervlak en dan kan het kortdurend verraderlijke glad worden door ijzel. De wind is zuid tot zuidoost en matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig.
(Bron: KNMI)

Loading