IMG 20230615 WA0154
Foto: Inter Visual Studio

‘Ze gilde hysterisch,’ zwaargewonde meisje barbecue ongeval in kunstmatige coma gebacht

BERKHOUT – Het zwaargewonde meisje, eerdere berichten spraken van een 2-jarig meisje maar ze blijkt 3 te zijn, stond samen met haar vader vlakbij de kleine barbecue. Volgens Top Parken, de eigenaar van het recreatiepark pakte het meisje een fles spiritus en kwam te dicht bij het vuur van de barbecue waarna een steekvlam alles in vuur en vlam zette

Lees ook: Vader en dochtertje(2) gewond bij incident met barbecue

Het meisje werd direct door omstanders van haar kleren ontdaan en in een klein zwembadje gelegd waar koud water in werd gegoten. De toegesnelde hulpdiensten, waaronder een trauma-arts uit Amsterdam die met de traumahelikopter werd ingevlogen, hebben het meisje gestabiliseerd waarna het naar het ziekenhuis werd overgebracht. Het meisje blijkt zware brandwonden te hebben en is door het medisch team in een kunstmatige coma gebracht. Een omstander die direct hulp verleende vertelt tegen de verslaggever van het NHD dat hij net met de tuinslang in de weer was en direct naar de vader en het meisje toe rende.

Ook de vader liep zware brandwonden op en werd door een buurman van het echtpaar in een stoel gezet waarna er een slang met koud water is gepakt om de vader nat te houden. De moeder van het meisje die alles van dichtbij heeft zien gebeuren verkeerde in een diepe shock, zo erg dat ze met van alles begon te gooien. Omstanders hebben ook de moeder, die ook gewond was geraakt maar niet zo erg als de vader en hun dochtertje, onder de douche gezet.

Getuigen van het hele gebeuren zijn zwaar onder de indruk van het gebeuren, en ook Top Parken laat weten hevig geschokt te zijn, de barbecue was niet van het park maar door het echtpaar zelf meegenomen.

De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Foto: Inter Visual Studio

Loading