Wognum Nicols Dames 2 en Wognum Nicols Heren 2 kampioen.

WOGNUM – Op maandagavond 8 april traden de dames van Wognum Nicols 2, als koploper, in hun voorlaatste wedstrijd aan tegen de dames van Zouaven 2. Zouaven 2 stond samen met Vios 1 op de tweede plaats en zou het kampioensfeestje van de Wognum Nicols dames nog kunnen bederven. Al snel bleek dat deze angst niet gegrond was. Wognum Nicols pakte direct het initiatief en maakte er een eenzijdige wedstrijd van.

Tekst en foto’s: Tom Beerepoot/Wognum Nicols

Zouaven werd direct terug gedrongen en kwam amper van de eigen helft af. Na 6 minuten werd Tessa Bos op links aangespeeld en uit een lastige hoek schoot zij de 1 – 0 op het scorebord. Ook na deze voorsprong bleef Wognum Nicols de aanval zoeken.  Zouaven slaagde er slechts met kunst- en vliegwerk en dankzij een uitstekende keepster in om de achterstand niet te laten oplopen. In de 19-de minuut volgde echter toch de 2 – 0. Bij een scrimmage voor het Zouavendoel stuitte de bal hoog op en Esmee Smit was er als de kippen bij om de bal, met een mooie volley, in de touwen te jagen. De eerste helft gebeurde er weinig meer waardoor de stand van 2 – 0 ook de ruststand werd.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld. Wognum Nicols viel aan en Zouaven beperkte zich tot verdedigen, waarbij de krachten bij Zouaven  langzaam wegvloeiden. Wognum Nicols bleef, gesteund door het publiek, de aanval zoeken waardoor het, bij tijd en wijle,  erg druk werd in het doelgebied van Zouaven. Tot 2 keer toe werd een door Wognum Nicols ingebrachte voorzet in eigen doel geschoten waardoor er na 40 minuten een 4 – 0 voorsprong bereikt werd. Dit was voor de Wognum Nicols dames nog niet genoeg en zij bleven proberen om de voorsprong uit te breiden.

Na 47 minuten gaf Maartje Langedijk een scherpe voorzet op Lisa Lorié die deze met een sliding binnen werkte. Het laatste woord was aan Anne Langedijk die in de laatste minuten van de wedstrijd de eindstand op 6 – 0 bracht. Van de 21 gespeelde wedstrijden heeft Wognum Nicols er 17 gewonnen, 1 gelijk gespeeld en 3 verloren.

Zij hebben 52 punten bij elkaar gevoetbald, 116 keer gescoord en 34 tegendoelpunten moeten incasseren. Hierdoor zijn zij onbereikbaar voor de concurrentie geworden en een meer dan terechte kampioen. Tessa, Wieneke, Anne, Maartje, Lisa, Vera, Esmee, Esclarmonde en de beide Irissen; van harte gefeliciteerd.

Tekst gaat verder onder de foto

Ook de mannen van Wognum Nicols 2 haalden het kampioenschap binnen. Na 19 wedstrijden staan de mannen van speler/coach Bart Bakker op 16 overwinningen, 2 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag. Hiermede hebben zij 13 punten meer dan de nummer 2 en zijn zij, met nog één wedstrijd te gaan, de overtuigende kampioen.

Zij scoorden 87 keer en kregen slechts 30 doelpunten tegen. Zij promoveren naar de derde klasse en  mogen daar het komende seizoen hun kunsten vertonen. Bart, Luc, Denzel, Danny, Tim, Joey, Jay en Tijn; ook jullie van harte gefeliciteerd.