Wognum Nicols 1 wint ook van Weesp 1.

WOGNUM – Wognum Nicols 1 trad in haar tweede thuiswedstrijd aan tegen Weesp 1 dat haar eerste wedstrijd van ZVV Zwaag 1 gewonnen had.

Weesp 1 trad aan met Erik Kamp in haar gelederen. Erik heeft vele jaren de kleuren van Wognum Nicols verdedigd en mocht nu vele duels met zijn ex-dorpsgenoten uitvechten.

De wedstrijd ging lange tijd gelijk op waarbij Weesp 1 als eerste op voorsprong kwam. De fysiek sterke spits werd aangespeeld, hield de bal goed vast en gaf goed breed op de instormende man die de 0 – 1 binnen schoot.

Weesp 1 kon niet lang van haar voorsprong genieten. Martijn Wit passeerde zijn man en legde perfect af richting de tweede paal. Daar was Gyanno Jansen er als de kippen bij om de 1 – 1 binnen te schieten. 5 minuten daarna brak Martijn Wit op rechts opnieuw uit. Dit keer gaf hij geen voorzet maar schoot hij via de binnenkant van de tweede paal binnen. 2 – 1. Met deze stand werd van speelhelft gewisseld.

Direct na de wissel sloeg Weesp 1 toe. Een onoplettendheid in de Wognum Nicols verdediging werd uitgebuit en direct na de wissel stond het dus weer 2 – 2.

Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan tot Rick Bakker van zich deed spreken. 5 meter over de middellijn kreeg hij de bal en van 20 meter pegelde hij de bal in de kruising. 3 – 2.

Weesp 1 moest nu komen waardoor de ruimte achter de Weesp defensie groter werd. Een van de Weesp aanvallen werd door Lars Bakker onderbroken en over links zocht hij direct de ruimte.

Aan de andere kant kwam loopwonder Dylan Zuiker mee op en Lars bediende Dylan op maat zodat deze de 4 – 2 kon binnen schieten. Weesp 1 probeerde van alles om nog tot scoren te komen maar Mark Commandeur keepte weer uitstekend en liet zich niet meer passeren.

Met 6 punten uit de laatste 2 wedstrijden doet Wognum Nicols uitstekende zaken.

A.s. vrijdag 8 oktober speelt het om 20:40 uur in Zwaag tegen Zvv Zwaag 1.