Wisselvallig weekend met veel bewolking en regen

MEDEMBLIK – Vanochtend is het bewolkt en regent het van tijd tot tijd. De wind uit zuidwest neemt toe naar vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar hard, windkracht 7. In het noordelijk kustgebied komen aan het einde van de ochtend (zware) windstoten voor tot 75 km/u. Vanmiddag valt er nog plaatselijk regen, maar op veel plaatsen wordt het tijdelijk droog. Vooral in de noordelijke helft van het land is er misschien ruimte voor de de zon. Met een maximumtemperatuur van 11°C is het vrij zacht. De wind komt uit het westen en neemt af naar matig, langs de kust naar krachtig, windkracht 6.

Vanavond gaat het weer regenen. De wind komt uit het westen en is boven land matig, aan zee vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht blijft het af en toe regenen. De minimumtemperatuur wordt 7°C. De wind komt uit het westen en is boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Morgenochtend is het bewolkt en regent het eerst van tijd tot tijd. In de loop van de ochtend wordt het in het noorden droog en breekt de zon door. De wind komt uit het westen, in het noorden gaat de wind uit het noorden waaien. Eerst is de wind boven land matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de ochtend neemt de wind af.

Morgenmiddag valt er eerst in het zuiden en oosten nog wat lichte regen. In de rest van het land is het droog en komen er perioden met zon. Later in de middag is de zon ook in het zuiden en oosten nog even te zien. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 8°C. De wind is matig uit een noordwestelijke richting.
Morgenavond is het droog en klaart het op. De wind komt uit west, later uit zuidwest. Eerst is de wind zwak tot matig, later neemt deze toe naar matig boven land en (vrij) krachtig aan zee en op het IJsselmeer. (Bron: KNMI)