Winst zaalvoetballers Nieuweboer tegen Demi Sport

WERVERSHOOF – Een onderbreking van de competitie was na twee weken weer over voor Nieuweboer H1, een moeilijke periode voor de vereniging. Het overlijden van Olaf Meijer heeft veel indruk gemaakt op de vereniging en het dorp maar toch moest er weer gevoetbald worden. Voorafgaand aan de wedstrijd was er dan ook een minuut stilte en kon Nieuweboer beginnen aan de wedstrijd tegen het uit Beverwijk afkomstige Demi Sport.

Tekst: Nieuweboer

Na de minuut stilte was het voor Nieuweboer lastig om in de wedstrijd te komen. Een tijdje geen zaalvoetbal doet geen goed voor de automatismen in het team en daarom zag het spel er ook enigszins onwennig uit. Demi Sport was afgereisd naar de Dars met één wissel en zakte dan ook in om de conditie te sparen. Het tempo was bij Nieuweboer niet hoog genoeg om er echt door heen te breken en ook de laatste pass miste wat scherpte zo nu en dan. Langzamerhand kwam Nieuweboer wel wat beter in de wedstrijd omdat het fitter was dan de tegenstander.

Invallers Thijs Pronk en Thomas Smit waren nadrukkelijk aanwezig en daaruit kwam dan ook het eerste doelpunt. Thomas stond goed op te letten voor het doel en wist rustig af te werken. Hierdoor moest Demi Sport wat meer komen en kreeg Nieuweboer wat meer ruimte. Verdedigend was er weinig aan de hand onder leiding van Stan Vertelman en Mike van Ammers, ook was Demi Sport niet scherp genoeg om echt gevaarlijk te worden.

Ook waren er wat mogelijkheden voor Nieuweboer, Joost Kolenberg dook meerdere malen goed op in de aanval maar had zijn vizier niet op scherp staan. Aeron Stam en Lex Verlaat werden ook in stelling gebracht maar de goed spelende keeper van Demi Sport hield zijn doel verder schoon. Tot de rust was het spel onrustig en Demi Sport werd wat beter doormiddel van hun handige aanvaller en ervaren krachten.

In de rust was het taak voor Nieuweboer om het balletje rond te laten gaan om zo de tegenstander wat te vermoeien en te profiteren van de ruimtes die daardoor vrij zouden komen. Defensief zakte Nieuweboer in om de ruimtes klein te houden en te profiteren van Demi Sport haar fouten. Dit plan lukte en bracht de marge op 2 voor Nieuweboer, Thijs Pronk zat op het vinkentouw toen een speler van Demi Sport tekort terug speelde. Thijs bleef uiterst koel en met zijn linkerbeen zette hij de 2-0 op het scorebord. Vlak hierna kwam Joost Kolenberg vrij bij de tweede paal na een goede corner van Aeron Stam, Joost kon met zijn vliegende volley niets anders dan het houtwerk raken en daar had Nieuweboer meer verdiend.

Demi Sport wist toch de doellijn te passeren maar dit werd geen goal, de uitworp van de keeper werd niet aangeraakt en dus kon de scheidsrechter niets anders dan een keeperbal voor Nieuweboer geven. Dit was het vonkje dat het vuur deed aanwakkeren voor de Beverwijkers, zij kwamen dan ook terug tot 2-1 en maakten het nog heel spannend. De keeper van Demi Sport redde een paar keer goed en hij ging zelfs meevoetballen om een man meer situatie te creëren. Dit werd niet goed uitgespeeld door het uitspelende team en Mike van Ammers zag zijn kans schoon.

Vanaf eigen helft schoot hij rustig in het lege doel en trok hiermee de wedstrijd over de streep. Geen al te beste wedstrijd voor Nieuweboer maar er werd wel met 3-1 gewonnen, dit weekend staat de lastige uitwedstrijd tegen DWOW op het programma.