Share

Winst Action record hoog

ZWAAGDIJK-OOST – Er lijkt geen einde aan de steeds hogere omzetten en winsten van de non-foorddiscounter uit Zwaagdijk-Oost te komen. Alles wat Action aanraakt lijkt direct in goud te veranderen. De omzet (8,9 miljard euro) steeg met 30% ten opzichte van 2021 en de winst voor ebitda steeg zelfs naar een record van 1,2 miljard euro. Daarmee is Action wederom een money machine voor 3i, de eigenaar, 3i bezit 52,7% van de aandelen, van Action. 3i betaalde zichzelf alvast 180 miljoen euro aan dividend uit.

3i schrijft in haar jaarverslag dat Action opmerkelijk goed is blijven presteren tijdens de coronacrisis, en vermeld verder dat in 2022 280 winkels zijn bijgekomen en dat Action nu ook in Spanje aanwezig is en vanaf maart ook in Slowakije. Het totaal aantal winkels ligt nu op 2250.

Totaal aantal keren gelezen: 302 keer, Aantal keren vandaag gelezen: 2 keer

De redactie van Medemblik Praat bestaat uit 2 personen die zo goed mogelijk proberen het nieuws voor en door inwoners van de gemeente Medemblik te brengen. Daarnaast maken wij gebruik van toeleveranciers voor beeldmateriaal van incidenten/ongevallen