Wie zijn de grootste concurrenten van Irene Schouten dit weekend

MEDEMBLIK – Vrijdagavond om half 9 is de start van de 3000 meter voor de vrouwen met natuurlijk als 1 van de grootste kanshebber Irene Schouten, maar ze kan flinke concurrentie verwachten van de Noorse Ragne Wiklund en ook Martina Slablikova blijft een naam om rekening mee te houden, ondanks dat de Tsjechische niet meer met haar 36 jaar de jongste is maar haar palmares is zeer indrukwekkend. Uit eigen stal is het vooral Marijke Groenewoud die ook een gooi naar het podium gaat doen.

Het EK start om 19:35 uur met de teamsprint vrouwen met Femke Kok, Antoinette Rijpma – de Jong en Marrit Fledderus, direct daarna komen de mannen aan de start voor de team pursuit met Janno Botman, Stefan Westenbroek en de relevatie van het afgelopen NK Afstanden Jenning de Boo. Als laatste, na de 3000 meter voor de vrouwen nog de 1000 meter voor de mannen .

Zaterdag is het al vroeg voor de buis plaatsnemen, om 14.30 uur start de teamsprint voor de mannen met Janno Botman, Wesly Dijs en Jenning de Boo, direct daarna de 500 meter voor de vrouwen en de 5000 meter voor de mannen, de vrouwen sluiten de zaterdag af met de 1500 meter.

De laatste dag van het EK Afstanden start zondag om 14.15 uur met de team pursuit voor de vrouwen met natuurlijk Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Joy Beune, daarna de 1500 meter voor de mannen en de 1000 meter voor de vrouwen, de 500 meter met Janno botman, Jenning de Boo en Stefan Westenbroek is de laatste individuele afstand waar een EK titel te winnen valt. Het EK sluit af met de massa start voor de vrouwen, met als grootste kanshebber Irene Schouten en de mannen sluiten het EK af met hun massa start.

Voor morgen zijn nog enkele tickets te krijgen voor als je het spektakel live wil meemaken. De overige dagen is het voor de buis plaatsnemen want Thialf is stijf uitverkocht.