Wethouder Yannick Nijsingh onder vuur over 50.000 euro voor onderzoek naar ambtelijke inzet

MEDEMBLIK – De oppositie had de messen geslepen donderdagavond tijdens de raadsvergadering. Tom Beerepoot van de VVD ging samen met Silva Visser van de ChristenUnie en de fractie van Hart voor Medemblik er met gestrekt been in toen de wethouder de gemeenteraad vroeg om 50.000 euro beschikbaar te stellen om zo een onderzoek te kunnen laten houden naar de effectiviteit van het ambtelijke apparaat.

Iets dat volkomen verkeerd viel bij de oppositie, of zoals Silva Visser wist te melden, ‘een totaal niet onderbouwde vraag,’ en de fractie van Hart voor Medemblik denkt dat de huidige college struisvogelpolitiek bedrijft door weer een onderzoek te houden en zo politieke beslissingen uit te stellen.

Tom Beerepoot (VVD)

Maar Tom Beerepoot ging nog een stapje verder. Zoals altijd trok Beerepoot fel van leer tegen de plannen van Nijsingh en noemde het zelfs belachelijk dat hij om 50.000 euro kwam vragen terwijl de Kledingbank is afgescheept met 6500 euro terwijl deze om 8500 euro vroegen. ‘50.000 euro om te onderzoeken of ambtenaren wel hun werk goed doen, hoe kunt u dit verantwoorden?,’ aldus Beerepoot.

Oppositiepartij GroenLinks was het wel eens met de wethouder, fractievoorzitter Bart Huisman wees erop dat als je niet genoeg investeert in de organisatie je te maken gaat krijgen met zaken zoals in Grootebroek speelden afgelopen weken, waar een verwarde persoon veel overlast veroorzaakte op een basisschool en in de buurt.

Er moest zelfs een schorsing aan te pas komen om uit de impasse te komen. De wethouder nam genoegen met 25.000 euro, en beloofde om te proberen om zelfs hier nog onder te blijven. Tom Beerepoot bleef onveranderd bij zijn conclusie dat wat de wethouder durfde te vragen buiten alle proporties was en diende toch nog zijn amendement in. Deze werd nipt verworpen door de raad.