Kijkdag Judoschool Appels.

MEDEMBLIK – Judoschool Appels organiseert op zaterdag 20 april een kijkdag in De Muiter in Medemblik. Judoschool Appels heeft die dag de lessen tijdens de reguliere lestijden. De Tuimel Appeltjes starten om 08.30 uur en onze laatste judoles eindigt om 11.45 uur. Er zal deze ochtend gratis koffie, thee en limonade worden geschonken.

Foto: Judoschool Appels

Kinderen maar ook jong volwassenen en volwassenen zijn welkom op de kijkdag en wie weet is Judo ook een sport voor u.

judo is een sport die oorspronkelijk uit Japan komt en in de 19e eeuw werd ontwikkeld door Jigoro Kano. Het is een vechtsport die zich richt op het werpen en neerhalen van de tegenstander en het controleren van hun bewegingen op de grond. Judo kan worden beoefend als competitieve sport, maar ook als vorm van zelfverdediging of als recreatieve activiteit.

Judo is gebaseerd op de principes van maximale efficiëntie en minimale inspanning. Het draait om het vinden van de juiste technieken en het gebruik van de kracht van de tegenstander om hen te verslaan. Het is een sport die veel discipline, concentratie en respect vereist. Judoka’s dragen een witte of blauwe judogi en strijden in verschillende gewichtsklassen. Judo is een Olympische sport en wordt wereldwijd beoefend door miljoenen mensen van alle leeftijden.