Westfriese bibliotheken in actie voor Oekraïense vluchtelingen

MEDEMBLIK – De Bibliotheek is een plek waar Oekraïense vluchtelingen de taal kunnen oefenen, hulp kunnen krijgen bij formulieren, gebruik kunnen maken van een computer, gratis WiFi en een printer. Het is ook een plek waar ze (met de kinderen) tot rust kunnen komen of met elkaar af kunnen spreken voor een kop koffie. Je hoeft geen lid te zijn om hier gebruik van te maken en aan de meeste diensten zijn geen kosten verbonden.

Hulp bij Taal

Oefen de Nederlandse taal. Taalleerders en getrainde vrijwilligers ontmoeten elkaar wekelijks in de Bibliotheken Medemblik, Hoogkarspel, en Venhuizen, en in Huis van de Buurt IJsselzand in Enkhuizen om te praten over alledaagse onderwerpen of om bijvoorbeeld een gesprek met de dokter of school voor te bereiden. Deelname is gratis.

Hulp bij formulieren

In de Bibliotheken Medemblik, Hoogkarspel, De Goorn en Medemblik zijn wekelijkse inloopuren om samen met getrainde vrijwilligers formulieren in te vullen en samen te kijken naar brieven en andere documenten.

Voorleespret

Je leert een andere taal snel door er veel mee in aanraking te komen. Bij VoorleesPret lezen we elke week op bijna alle locaties een mooi prentenboek voor aan kinderen van 0-6 jaar met hun (groot)ouders.

Maak gratis gebruik van een computer, printer en wifi

In DE bibliotheken kun je gratis gebruik maken van werkplekken met WiFi. Er staat ook een computer met internet en gangbare programma’s voor wie geen laptop heeft. Je mag tot 10 pagina’s gratis printen. De meeste vestigingen bieden bovendien gratis koffie en thee.