West-Friesland autorally dit jaar wel van start

OPMEER – Door corona kon de rally in 2020 en 2021 niet door gaan, maar in 2022 gaat de West-Friesland autorally wel van start. Nog even geduld voordat het 30 april is. De organisatie wil haar enthousiasme echter nu al delen. De organisatie is volop bezig met de organisatie van de rally. Het doel is iedereen een leuk avontuur te laten beleven. Zowel de wat meer ervaren rallyrijder als de beginners komen aan hun trekken in ieders eigen uitdagende route. Plezier is het thema. De organisatie van de WF-autorally luistert op de eerste avond graag naar uw ervaringen.

Net als bij de Rally Monte-Carlo starten deelnemers vanuit verschillende plaatsen in Noord-Holland. Vervolgens vertrekt een ieder naar de startlocatie Metropole in Druten. Daar begint het echte werk. Op stafkaarten is een mooie rit ingetekend, een voor beginnende rijders en een voor geoefende rijders. Beide uitdagend én haalbaar.

De etappe gaat via oude steden, natuurgebieden en een stukje Duitsland naar Limburg, waar wordt overnacht. De volgende ochtend start de laatste etappe. Die eindigt rond het middaguur nabij de locatie waar deelnemers van een lunch genieten en waar de uitslag en de winnaars bekend worden gemaakt.

Lion Hans Broekmeulen heeft de route uitgezet. Hij heeft veel ervaring opgedaan met onder meer de Tulpenrally en de Willemsrally van Den Helder. Voordat de rally start, worden de systemen/technieken uiteraard nog uitgelegd.

De opbrengst gaat naar de stichting Hoogvliegers. Deze stichting laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Als het kan, mogen de kinderen het vliegtuig zelf besturen. Soms is dit echter onmogelijk omdat ze gekluisterd zijn aan een rolstoel, liggend vervoerd moeten worden of kampen met psychische problemen. Voor deze kinderen heeft Stichting Hoogvliegers een eigen ‘ambulance vliegtuig’ aangeschaft, herkenbaar aan de naam “Stichting Hoogvliegers” op de romp en het logo op de staart van het vliegtuig. Hierdoor kunnen de kinderen toch veilig vliegen. Sinds 2007 vlogen er al meer dan 11.000 kinderen.

Deelname kost 333 euro per auto met twee deelnemers inclusief routeboek, het schild voor op de auto, eten, drinken en de overnachting. De geldende coronamaatregelen worden in acht genomen.