Wervershover schiet na drugsgebruik op beste vriend

WERVERSHOOF – De 28-jarige René H. uit Wervershoof heeft 24 juni dit jaar met een spijkerpistool op zijn beste vriend geschoten. Hij zette het wapen op zijn borst en schoot. Dat bleek maandag tijdens een niet inhoudelijke zitting in Haarlem.

Volgens H. waren hij en zijn vriend onder invloed van drugs. Een ambulance moest met spoed naar de woning van de vriend, maar die raakte niet levensgevaarlijk gewond

Tijdens de zitting maandag bij de rechtbank in Haarlem bleek dat René H. zijn buik vol heeft van verdovende middelen. Hij zou in behandeling willen om af te kicken. Het probleem is echter dat er lange wachtlijsten zijn voor behandeling.

Raadsvrouw De Wit deed niettemin een verzoek om haar cliënt op vrije voeten te stellen. Volgens haar kan de verdachte ook worden geholpen als hij nog niet in een kliniek zit.

De moeder van H. heeft toegezegd dat zij haar zoon wil opvangen zolang er nog geen plek voor hem is. Die moeder zegt dat de Wervershover een heel ander mens is geworden sinds hij het gebruik van drugs en alcohol achter zich heeft gelaten. De verdachte zei dolgraag gebruik te willen maken van het aanbod van zijn moeder. ,,Ik blijf net zo lang bij haar wonen totdat ik’naar een kliniek kan.

De officier van justitie ging akkoord met schorsing van het voorarrest. Volgens haar is de verdachte sterk gemotiveerd om af te kicken en zijn er voldoende waarborgen dat hij niet opnieuw in de fout gaat als hij nog niet in een kliniek kan worden geplaatst.

De rechtbank neemt op korte termijn een beslissing of de Wervershover vast moet blijven zitten. Het is ook de bedoeling om zijn strafzaak zo snel mogelijk inhoudelijk te behandelen.